Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πλευρό των ναυτεργατών -με ανακοίνωσή του- το Εργατικό Κέντρο

Εργατικό Κέντρο
24 Nov 2020 / 12:11

«Στηρίζουμε την απεργία των ναυτεργατών στο σύνολο των αιτημάτων της, καθώς και όλους τους δίκαιους αγώνες των σωματείων μας και των εργαζομένων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύ αγωνιστικό μέτωπο, ικανό να υπερασπίζεται και να διεκδικεί δυναμικά και ενωτικά τα δικαιώματα εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων», τονίζει η προσωρινή διοίκηση του Ε.Κ.Κ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ).  Ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, με την οποία εκφράζεται η στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Κερκυραίων ναυτεργατών.

Αναλυτικά:

«Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στο Σωματείο Μηχανικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S & Π/Θ «ο Άγιος Σπυρίδων», και στην 24ωρη απεργία την οποία προκήρυξε για μεθαύριο, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 του επόμενου πρωινού.

Συμμεριζόμαστε τη δικαιολογημένη ανησυχία των συναδέλφων μας για την αναπόδεκτη καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος ειδικού σκοπού από τον Ιούνιο, ενώ η υπογραφή συλλογικής σύμβασης είναι ένα εργασιακό κεκτημένο που πρέπει πάση θυσία να διασωθεί για κάθε κλάδο και κάθε εργαζόμενο.

Στηρίζουμε την απεργία των ναυτεργατών στο σύνολο των αιτημάτων της, καθώς και όλους τους δίκαιους αγώνες των σωματείων μας και των εργαζομένων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύ αγωνιστικό μέτωπο, ικανό να υπερασπίζεται και να διεκδικεί δυναμικά και ενωτικά τα δικαιώματα εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων».