Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερυθρός Σταυρός και ψυχολόγοι στην γραμμή στήριξης του Δήμου Κ. Κέρκυρας

Γραμμή στήριξης
23 Nov 2020 / 17:14

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρική Κέρκυρας). Ο Ερυθρός Σταυρός - παράρτημα Κέρκυρας καθώς και ο Σύλλογος Ψυχολόγων συμμετέχουν στην πρωτοβουλία την οποία έχει λάβει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

για στήριξη των δημοτών μέσα από τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής στήριξης. Η συμμετοχή αυτή είναι  ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την ενημέρωση που μπορούν να έχουν οι δημότες όσο και για την ψυχολογική στήριξη η οποία μπορεί να τους παρασχεθεί. 

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση αφορά ουσιαστικά την συντονισμένη επαναδραστηριοποίηση πρωτοβουλίας η οποία είχε ληφθεί και την περασμένη άνοιξη με το πρώτο κύμα της πανδημίας του covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι για όσο απαιτηθεί, οι δημότες μπορούν από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι να τηλεφωνούν στο 26610-25555 προκειμένου να λαμβάνουν πληροφορίες και οδηγίες για το θέμα του κορονοϊού.

Η εν λόγω δράση γίνεται με τη συμμετοχή εκτός του Ερυθρού Σταυρού και του Συλλόγου Ψυχολόγων, από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, υπαλλήλους της υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου, στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος ενώ σημαντικό ρόλο για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας παίζουν οι άνθρωποι που εργάζονται στο «Βοήθεια στο Σπίτι».