Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνυπογράφει ο Δ. Μπιάγκης το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου για μαζικά rapid test στην Κέρκυρα

Δημήτρης Μπιάγκης
23 Nov 2020 / 15:02

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως αποτελεί έναν σημαντικότατο φορέα που οφείλουμε όλοι να αξιοποιήσουμε τούτες τις κρίσιμες στιγμές

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Βουλευτή). Το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας στηρίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, καλώντας ταυτόχρονα τους έτερους δύο βουλευτές του νησιού, Γκίκα και Αυλωνίτη αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση σε κοινή προσπάθεια.   

Ο βουλευτής τονίζει ότι το αίτημα για διενέργεια μαζικών rapid test  πρέπει να υποστηριχθεί από όλους τους πολιτικούς φορείς συντοσσόμενους σε ένα αρραγές μέτωπο που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συνεισφέροντας στην κοινή προσπάθεια με την πολιτεία για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η επιστολή Μπιάγκη


Η πρωτοβουλία του Συλλόγου σας και η πρόταση για την πραγματοποίηση μαζικού ελέγχου radip test αντιγόνων του κορωνοϊού – 19 για τον νομό της Κέρκυρας, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που οφείλουν όλοι οι τοπικοί φορείς να αγκαλιάσουν και να σπεύσουν να υλοποιήσουν με τη συνδρομή και ουσιαστική καθοδήγησή σας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Κέρκυρας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά με την επιστημονική κατάρτιση αλλά και την ουσιαστική του δράση, πως αποτελεί έναν σημαντικότατο φορέα που οφείλουμε όλοι να αξιοποιήσουμε τούτες τις κρίσιμες στιγμές όπου η πανδημία δοκιμάζει την κοινωνία μας.

Η ακριβέστερη επιδημιολογική αποτύπωση για το νομό μας μπορεί να αποτελέσει ένα χρησιμότατο εργαλείο, ώστε να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα η μετάδοση του ιού στην περιοχή μας και να διευκολύνει την αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνουμε, επισπεύδοντας τόσο στην ευκταία αποκλιμάκωση της πανδημίας, όσο και στην άρση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία της τοπικής μας αγοράς που δοκιμάζεται από τις γενικές απαγορεύσεις.

Με την παρούσα επιστολή συντάσσομαι πλήρως με την πρότασή σας, για την οποία έχω τοποθετηθεί ήδη δημόσια, θέτοντας ως προϋπόθεση για την επίτευξη των κοινών μας στόχων την οργάνωση της συγκεκριμένη δράσης από τον Σύλλογός σας, ο οποίος έχει αποδείξει και στο παρελθόν, ότι μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο την προμετωπίδα ενός κοινωνικού αρραγούς μετώπου που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συνεισφέροντας στην κοινή προσπάθεια με την πολιτεία για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλώ και τους άλλους βουλευτές του νομού αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμους) να συνταχθούν σε τούτη την αξιόλογη και αναγκαία προσπάθεια. Ειδικά η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση απαιτείται να συνδράμει σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, με την τεχνογνωσία και τις υποδομές που διαθέτει, ώστε να υλοποιηθεί η πρότασή σας.

Οι στιγμές που βιώνουμε είναι κρίσιμες. Σήμερα καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας ό,τι ίσως δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε την επομένη. Τέτοιες προσπάθειες για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να απολαμβάνουν την ενεργή συμμετοχή όλης της κοινωνίας και των φορέων του τόπου. Για τον λόγο αυτό, θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη και η συμμετοχή στην προσπάθεια και του Παρατηρητηρίου για τον Covid-19 που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα συμπεράσματα της εν λόγω προσπάθειας.

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Μπιάγκης
Βουλευτής Κέρκυρας – Κίνημα Αλλαγής