Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αργεί η επιστροφή στην κανονικότητα και τη φυσιολογική ζωή

κορονοϊός
21 Nov 2020 / 18:18

Η Αγγλία "δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό" όταν λήξει το απαγορευτικό, τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο Stephen Powis, ιατρικός διευθυντής της Υπηρεσίας υγείας της χώρας: "Θα απαιτηθούν περαιτέρω περιορισμοί."

• Η Τουρκία σημείωσε ρεκόρ θανάτων COVID-19, με 141 νέες περιπτώσεις, την Παρασκευή. Η Ρωσία και η Ουκρανία ανέφεραν ρεκόρ ημερήσιας αύξησης νέων κρουσμάτων, 24.822 και 14.580 αντίστοιχα, ενώ η Τσεχία ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων της διπλασιάστηκε τον Νοέμβριο από 3.523 στις 31 Οκτωβρίου σε 7.021 το Σάββατο.
 
• Η AstraZeneca ξεκίνησε δοκιμές σε τελικό στάδιο ενός πειραματικού συνδυασμού «προφυλακτικού» φαρμάκου το οποίο ελπίζει ότι θα μπορούσε να αποτρέψει τη μόλυνση έως και ένα χρόνο. Η προφυλακτική θεραπεία διαφέρει από ένα εμβόλιο στο ότι εισάγει αντισώματα, αντί να ωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος να τα κάνει.
 
• Η Ουγγαρία θα μπορούσε να λάβει έως και ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου κοραναϊού από την Κίνα τους προσεχείς μήνες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιτζιάρτο μετά από τηλεφωνική κλήση με τον Κινέζο ομόλογό του.
 
• Η Βρετανία ζήτησε επισήμως από τον ιατρικό ρυθμιστή της, το MHRA, να αξιολογήσει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για την καταλληλότητά του, το πρώτο βήμα για τη διάθεση του εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
• Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε ένα νέο πακέτο 11,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το δεύτερο κύμα, με 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες επιχορηγήσεις και περισσότερα για να ενισχύσουν τα υπάρχοντα προγράμματα.
 
• Τα εμπορικά κέντρα άνοιξαν εκ νέου στην Πολωνία από το Σάββατο και για την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ματέιζ Μοραουέκι, σε μια βοήθεια προς τους εμπόρους λιανικής πριν από τα Χριστούγεννα.
 
• Η Αγγλία "δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό" όταν λήξει το απαγορευτικό, τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο Stephen Powis, ιατρικός διευθυντής της Υπηρεσίας υγείας της χώρας: "Θα απαιτηθούν περαιτέρω περιορισμοί."
 
• Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ενέκρινε 15 ημέρες παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την επόμενη εβδομάδα για να επιτρέψει τη συνέχιση των μέτρων κοροναϊού καθώς η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα.
 
• Η Τσεχία θα επιτρέψει σε περισσότερα παιδιά να πάνε στο σχολείο καθώς ο αριθμός των νέων περιπτώσεων κοροναϊού και των νοσοκομειακών ασθενών μειώνεται, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jan Blatny, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος από τις 9 μ.μ. έως 11 μ.μ. και τα όρια συγκέντρωσης διευρύνθηκαν από δύο άτομα σε έξι.
 
• Τα άτομα που είχαν COVID-19 είναι πολύ απίθανο να προσβληθούν ξανά, τουλάχιστον έξι μήνες μετά την πρώτη λοίμωξη, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.