Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με πρόσχημα αγγελία, του πήρε χρήματα από τον λογαριασμό του

Εξαπάτηση
20 Nov 2020 / 13:18

Περιστατικό τηλεφωνικής εξαπάτησης στην Κέρκυρα, με τον επιτήδειο ν΄ αποσπά χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος, αφού κατάφερε -με το πρόσχημα ολοκλήρωσης της μεταξύ τους συναλλαγής- ν΄ αποκτήσει πρόσβαση στους προσωπικούς κωδικούς του

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ).  Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι χθες (19/11) καταγγέλθηκε σε Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, περιστατικό τηλεφωνικής εξαπάτησης ανυποψίαστου πολίτη από επιτήδειο.

Ειδικότερα, άγνωστος παρουσιάστηκε τηλεφωνικά ως υποψήφιος αγοραστής προϊόντος αγγελίας που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ο καταγγέλλων και με το πρόσχημα της ολοκλήρωσης της οικονομικής συναλλαγής τους, απόκτησε πρόσβαση σε προσωπικούς κωδικούς και στοιχεία λογαριασμού του, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο χρηματικό ποσό.      

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων συμβουλεύει:

• Να χρησιμοποιείτε εφαρμογές τραπεζικών ιδρυμάτων αφού πρώτα ενημερωθείτε επαρκώς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτών.

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να επικοινωνείτε με την τράπεζά σας, για επιβεβαίωση συναλλαγών για τις οποίες άγνωστοι σας απέστειλαν σχετικά παραστατικά.

• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή περιστατικών απατών μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.