Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση Δ.Ε.Ε.Π. Κέρκυρας για τον Νόμο περί δικηγόρων

ΝΟ.Δ.Ε.
19 Nov 2020 / 10:31

Ανακοίνωση της πρώην ΝΟ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας για τον Νόμο, που ρυθμίζει τις υποθέσεις «Νόμου Κατσέλη», τον Κώδικα περί Δικηγόρων και διευρύνει την δικηγορική ύλη

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Ε.Ε.Π.).  Ανακοίνωση της Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον Νόμο 4745/2020, ο οποίος ρυθμίζει τις εκδικάσεις των υποθέσεων του «Νόμου Κατσέλη», τροποποιεί των Κώδικα περί Δικηγόρων και διευρύνει την δικηγορική ύλη.

Στην ανακοίνωσή της, η Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) Κέρκυρας της Ν.Δ., αναφέρει:

«Δημοσιεύτηκε προ ολίγων ημερών ο νέος Νόμος 4745/2020. Το νομοθέτημα αυτό είναι σημαντικό για τρεις λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι εξορθολογίζει και επιταχύνει την εκδίκαση των υποθέσεων «υπερχρεωμένων» του «Νόμου Κατσελη».

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τροποποιεί τον Κώδικα περί Δικηγόρων.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι διευρύνει σημαντικά την δικηγορική ύλη.

Πιο συγκεκριμένα υπάγεται πια στους δικηγόρους ο έλεγχος των εγγραπτεων πράξεων και η νομική υποστήριξη των πολιτών που συναλλάσσονται με τα Κτηματολογικά γραφεία και τα Υποθηκοφυλακεία. Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο προβλέπεται η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της εταιρειας «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων, όπου κατά τόπους θα καταρτίζεται λίστα των ενασχολουμένων με το αντικείμενο αυτό δικηγόρους. Είναι αυτονόητο ότι οι εργασίες αυτές θα ανατίθενται στους δικηγόρους έναντι αμοιβής, την οποίαν θα καταβάλλει το «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Πρόκειται για μια τομή στον τομέα της Δικαιοσύνης, την οποίαν χαιρετίζουμε, όπως και κάθε πρωτοβουλία που θα κατατείνει στην τόνωση της εργασίας σε κλάδους τόσο πληττόμενους, όπως αυτόν των δικηγόρων».