Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα πολιτισμικά δεδομένα και διοικητικά ήθη, δημιουργεί η αντιμετώπιση της πανδημίας

πανδημία
18 Nov 2020 / 16:37

Η British Airways και η American Airlines πρόκειται να ξεκινήσουν τεστ covid-19, αυτόν τον μήνα, με την ελπίδα να πείσουν τις κυβερνήσεις των Η.Π.Α. και του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνουν το ίδιο σε ευρεία κλίμακα, ώστε να να επανεκκινήσουν οι πτήσεις.

- Τα περισσότερα από τα τρέχοντα απαγορευτικά στις Κάτω Χώρες πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Δεκεμβρίου, παρά την πτώση 15% σε νέες λοιμώξεις, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Mark Rutte.

- Η Ουγγαρία άσκησε βέτο στο Ταμείο αποκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή "επιχειρεί να εκβιάσει χώρες που αντιτίθενται στη μετανάστευση", ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

- Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων της Γαλλίας υπερβαίνει τώρα τα 2 εκατομμύρια, αλλά σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο της υγείας, τα περιοριστικά μέτρα αρχίζουν «να αποφέρουν καρπούς».

- Ελεγκτές έχουν επικρίνει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά την παράδοση συμβολαίων 24 δισ. $. Οι υπουργοί αντικρούουν τους ισχυρισμούς ότι εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις.

- Ο αριθμός των θανάτων από κοροναϊούς στην Ουκρανία ξεπέρασε τους 10.000 αφού το υπουργείο Υγείας κατέγραψε την Τετάρτη ρεκόρ 256 νέων θανάτων σε 24 ώρες.

- Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer δήλωσε ότι "δεν συνωμότησαν με κανέναν" για να καθυστερήσει την κυκλοφορία πορισμάτων αποτελεσματικότητας για το πολυμελές εμβόλιό της, μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

- Ο τρίτος επικεφαλής της υγείας στην περιοχή της Καλαβρίας της νότιας Ιταλίας παραιτήθηκε μόλις μετά από μια εβδομάδα, αφήνοντας την «εμπόλεμη ζώνη» του κορονοϊού χωρίς κάποιον να καθοδηγήσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

- Η κυβέρνηση της Δανίας έχει αποκτήσει επιτέλους κοινοβουλευτική υποστήριξη για να νομιμοποιήσει τη σφαγή όλων των εκτρεφόμενων βιζόν ώστε να αποτρέψει την εξάπλωση του κοροναϊού.

- Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον αποδείχθηκε καθαρός για το COVID-19, αλλά θα συνεχίσει να αυτοαπομονώνεται, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες.

- Δεν υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για την εξάπλωση του κορανοϊού μέσω του εμπορίου τροφίμων, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος είπε ότι τέτοιες αναφορές "πρέπει να ελαχιστοποιηθούν".