Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων

Αιμοδοσία
17 Nov 2020 / 18:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνεργασία με τον Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας, τον Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Κέρκυρας και τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας

θα πραγματοποιήσουν εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, επί της οδού Γεωργίου Θεοτόκη (νέος πεζόδρομος), από 10.30 μέχρι 13.00.

Την πρωτοβουλία και ευθύνη της νέας αυτής δράσης έχει αναλάβει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού έργου και όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας, «λόγω της αυξημένης ζήτησης σε αίμα, παρακαλούμε να δώσετε δέκα λεπτά από το χρόνο σας δίνοντας ζωή, δίνοντας αίμα, ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος του Δήμου.»

Η έβδομη εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται στα πλαίσια της προσπάθειας δημιουργίας παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων και της ανάπτυξης του πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους. Το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!