Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών για το Πολυτεχνείο

Πολυτεχνείο
17 Nov 2020 / 11:10

«Το Πολυτεχνείο ζει! Ζει μέσα στις καρδιές όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό για το οποίο αξίζει να αγωνίζεται κανείς», γράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Αντώνης Κουρσάρης

ΚΕΡΚΥΡΑ («ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»).  Τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου τίμησε αντιπροσωπεία της «Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών», το πρωί της 17ης Νοεμβρίου.



Όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.) Κέρκυρας, Αντώνης Κουρσάρης:

«Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Σαράντα εφτά χρόνια μετά, η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τροφοδοτείται από τους αγώνες της ζωντανής εκπαίδευσης με το σύγχρονο νόημα  του συνθήματος «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».

Αγώνες για την παιδεία, για το εισόδημα, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ειδικά σήμερα, που αμφισβητούνται με βίαιο τρόπο τα κοινωνικά δικαιώματα και οι δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών και επιδιώκεται η πλήρης υποταγή τους στις επιταγές της αγοράς.

Το Πολυτεχνείο ζει! Ζει μέσα στις καρδιές όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό για το οποίο αξίζει να αγωνίζεται κανείς».