Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ίσως χτύπησε νωρίτερα ο κορονοϊός απ΄ ό, τι νομίζουμε

κορονοϊός
16 Nov 2020 / 16:47

Ο νέος κορονοϊός «χτύπησε» την Ιταλία από τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου στο Μιλάνο, που σημαίνει ότι το COVID-19 είχε εξαπλωθεί πολύ νωρίτερα από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.

• Το ιατρικό κόστος των Γερμανών ασθενών COVID-19 που έχουν εγκαταλείψει νοσοκομεία είναι κατά μέσο όρο 50% υψηλότερο από ό, τι πριν από την εισαγωγή τους, έδειξαν τα στοιχεία από ασφαλιστικού Οργανισμού, ένα σημάδι ότι ακόμη και εκείνοι που έχουν αναρρώσει αγωνίζονται να ανακτήσουν πλήρη υγεία.

• Ο πολιτικός υπεύθυνος για την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού είπε ότι η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να επιτρέψει σε ορισμένα καταστήματα να ανοίξουν ξανά για τις πωλήσεις της «Μαύρης Παρασκευής» της 27ης Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Ile-de-France, Valerie Pecresse, επιθυμεί εξαιρέσεις από το απαγορευτικό, το οποίο σχεδιάζεται να λήξει την 1η Δεκεμβρίου.

• Η Τσεχία ανέφερε 1.887 νέες περιπτώσεις για τις 15 Νοεμβρίου, το χαμηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τις 4 Οκτωβρίου. Η Τσεχία σημείωσε το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά οι αυξήσεις των νέων κρουσμάτων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την εφαρμογή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

• Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον αυτοαπομονώνεται αφού ήλθε σε επαφή με κάποιον που πάσχει από COVID-19.

• Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κράτη της Γερμανίας πρόκειται να συζητήσουν ενδεχόμενους νέους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών μασκών για μαθητές και αυστηρών μειώσεων στις συγκεντρώσεις των νοικοκυριών: μια ιδέα είναι να παροτρύνουμε τους ανθρώπους να απέχουν εντελώς από ιδιωτικά πάρτι μέχρι τα Χριστούγεννα.

• Η Βρετανία θα ανοίξει δύο νέα εργαστήρια στις αρχές του 2021 που θα υπερδιπλασιάσουν την ικανότητα της χώρας να διεξάγει δοκιμές COVID-19, καθώς και να ενισχύσει τις διαγνωστικές ικανότητες για κρίσιμες ασθένειες, όπως  ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά και μεταβολικά νοσήματα.

• Οι Καθολικοί στη δυτική γαλλική πόλη Νάντη πραγματοποίησαν μια υπαίθρια εκδήλωση την Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους περιορισμούς COVID-19, που απαγορεύουν τις μεγάλες θρησκευτικές συγκεντρώσεις. Δεκάδες άνθρωποι, που φορούσαν μάσκες προσώπου, γονάτισαν με ομπρέλες στη βροχή προσευχόμενοι στην κεντρική πλατεία Graslin.

• Η Ρωσία ανέφερε για άλλη μια φορά το ρεκόρ της νέας υπόθεσης, με 22.778 νέες μολύνσεις τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων 6.360 στη Μόσχα, ανεβάζοντας τον εθνικό αριθμό σε 1.948.603. Οι αρχές ανέφεραν επίσης 303 θανάτους που σχετίζονται με κοροναϊό τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον επίσημο αριθμό θανάτων σε 33.489.