Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοίκηση Εργατικού Κέντρου: «Χρέος μας να βιώσουμε την επέτειο με αίσθημα συμφιλίωσης»

Εργατικό Κέντρο
16 Nov 2020 / 14:52

«Δεν τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου η άγονη και για ίδια οφέλη κομματική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών και βεβαία δεν την τιμά ακόμα περισσότερο η απαγόρευση συγκεντρώσεων και η καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών», τονίζεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ).  Ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας, με αφορμή τον εορτασμό της 47ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά:

«Η επέτειος του Πολυτεχνείου την 17η κάθε Νοεμβρίου αποτελεί τιμή προς τους ανθρώπους οι οποίοι, με υψηλά ιδανικά, αυτοθυσία και αγώνες, άνοιξαν το δρόμο για την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει και σήμερα ζωντανό ορόσημο των αρχών και των αξιών του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή σε ένα ελεύθερο κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και ευημερία για όλους.

Η ημέρα αυτή δεν είναι απλά ένας επετειακός εορτασμός αλλά είναι μνήμες ζωντανές, αναλλοίωτες μέσα στο βάθος του χρόνου, που καθημερινά γίνονται πιο επίκαιρες και πιο σημαντικές και καθοδηγούν τους αγώνες που δίνουμε για ένα καλύτερο αύριο ως άνθρωποι αλλά και ειδικότερα ως εργαζόμενοι.

Συνδικάτα και πολίτες πρέπει να δίνουμε διαρκή αγώνα και να αποτελούμε ανάχωμα όταν τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας δέχονται επιθέσεις, αμφισβητήσεις και ανατροπές.

Τούτη τη χρονιά, δυστυχώς, η 17η Νοεμβρίου μάς βρίσκει υπό ιδιαίτερες και ιδιαίτερα επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες, όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για όλες λίγο-πολύ τις χώρες του κόσμου. Δεν τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου η άγονη και για ίδια οφέλη κομματική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών και βεβαία δεν την τιμά ακόμα περισσότερο η απαγόρευση συγκεντρώσεων και η καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Αποτελεί χρέος μας να βιώσουμε αυτή την σπουδαία επέτειο της κοινωνικοπολιτικής μας ιστορίας με το αίσθημα συμφιλίωσης, ενότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης που της αρμόζει, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και αυτόν τον εχθρό που τώρα απειλεί το σημαντικότερο αγαθό μας, την υγεία».