Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενεργοποιήθηκε η 2η Μ.Ε.Θ. στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων

Πανεπιστημιακό
13 Nov 2020 / 16:17

Η δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΠΑ.Ν.Ι. είναι δυναμικότητας 8 κλινών - Συνολικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει σε πλήρη ανάπτυξη 105 κλίνες (Μ.Ε.Θ - Μ.Ε.Λ.)

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.  Ενεργοποιήθηκε τελικά η δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η οποία προορίζεται για τη νοσηλεία ασθενών με Covid19.

Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από μέρες και η διαδικασία επισπεύστηκε λόγω των ισχυρών πιέσεων που προκαλεί στο σύστημα υγείας η διάσταση της πανδημίας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πώς θα γίνει η στελέχωση της μονάδας, καθώς το ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου βρίσκεται στα όρια, σε κάποιες δε περιπτώσεις, τα έχει ξεπεράσει.

Η δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι δυναμικότητας οκτώ κλινών και όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου, λειτουργεί με τα αυστηρότερα πρότυπα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη 105 συνολικά κλίνες, από τις οποίες οι 79 αφορούν σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων για ενήλικες, οι 10 σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων για παιδιά και οι 16 σε κλίνες Εντατικής Θεραπείας για COVID.


πηγή:  Epiruspost.gr