Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποψιλώσεις και καθαρισμοί οικοπέδων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Δικαστικό Μέγαρο
12 Nov 2020 / 15:09

Από τις αντιδημαρχίες Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Σε αποψιλώσεις και εκτεταμένους καθαρισμούς δημοτικών οικοπέδων στην περιοχή πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου και του εσωτερικού δρόμου της Γαρίτσας  πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες οι αντιδημαρχίες Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.



Οι εν λόγω εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο γενικότερου σχεδιασμού για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό του δημόσιου χώρου τον οποίο έχει υπό την ευθύνη του ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, απαιτήθηκε μεταξύ άλλων και η χρήση μεγάλων μηχανημάτων ενώ «αποκάλυψη» χαρακτηρίστηκε ο καθαρισμός δημοτικού οικοπέδου στον εσωτερικό δρόμο της Γαρίτσας καθώς επί δεκαετίες δεν είχε καθαριστεί.

Οι εργασίες περιελάμβαναν αποψίλωση καλαμιώνων, απομάκρυνση ξερών χόρτων και καθαρισμό από σκουπίδια και ό,τι άλλων εγκαταλελλειμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων υπήρχαν σε αυτό. Μάλιστα, κάτοικοι των γύρω κατοικιών, πολυκατοικιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων δήλωναν ότι είδαν για πρώτη φορά  συνεργεία  του Δήμου να κάνουν τέτοιου είδους καθολικό καθαρισμό, δίνοντας συγχαρητήρια σε εργάτες και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.



Ανάλογη ήταν η διαδικασία αποψίλωσης και καθαρισμού στο οικόπεδο που βρίσκεται πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου ενώ τα σημεία που εργάζονται τα συνεργεία επισκέφθηκαν και επέβλεπαν τόσο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος όσο και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης. Οι δύο αντιδήμαρχοι εξέφρασαν παράλληλα την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών και το αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα συνεχίσει να μεριμνά προκειμένου να διατηρηθούν οι δημοτικοί χώροι καθαροί και παράλληλα θα προβεί σε ό,τι ενέργειες έχει δυνατότητα προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας δημοτικοί χώροι που μέχρι σήμερα αποτελούσαν μόνο εστίες μόλυνσης για τους κατοικούντες πέριξ αυτών.