Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιορίζονται περισσότερο οι μετακινήσεις 9 το βράδυ με 5 το πρωί (video)

Νίκος Χαρδαλιάς
11 Nov 2020 / 18:39

Η περιορισμοί θα ισχύσουν από την Παρασκευή - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται

ΑΘΗΝΑ. Νέα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 – 5 το πρωί περιορισμός μετακινήσεων, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις όπως εργασία, θέματα υγείας και μικρή βόλτα με το κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από την οικία των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος ισχύουν τα ανάλογα SMS και η βεβαίωση εργαζομένων. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύει από την Παρασκευή 13/11.

Ατομική άθληση

Δεν αφορά τις προπονήσεις στα πλαίσια σωματείων. Αφορά μόνο σε προσωπική άσκηση, έως 3 άτομα. Κυνήγι και ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Τηλεργασία

Τέλος, σε ό, τι αφορά την τηλεργασία: Κάθε οργανισμός του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, υποχρεούται από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων ήδη έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμπλήρωσε: «Να σημειωθεί ότι ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο».