Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από Κερκυραίο στη μονάδα COVID του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
11 Nov 2020 / 10:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς αναστολές, αντιμέτωπος με την πραγματικότητα που βιώνει, ο Κερκυραίος Γιώργος Ρουβάς, δημοσίευσε τις σκέψεις του στα social media, ενώ περιμένει να έρθει η μέρα για το εξιτήριο.

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο, μαζί με τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση:

«Αγαπητοί φίλοι
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις θερμές ευχές σας. Λυπάμαι που δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά για πρακτικούς λόγους. Δέκα μέρες πλέον νοσηλεύομαι στη μονάδα COVID19 του Γ.Ν.Κέρκυρας. Περνάω δύσκολα, αλλά είμαι πολύ καλύτερα. Οι γιατροί μου λένε ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα βγω υγιής. Θα μου επιτρέψετε να σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις- βιώματα από εδώ μέσα.

1. Πρωτα να  ευχαριστήσω αυτό το θαυμάσιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην κυριολεξία ΗΡΩΕΣ , ακούραστοι, χαμογελαστοί, έτοιμοι να διασκεδάσουν κάθε παραξενιά που αξίζουν την εκτίμηση μας, πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμαστε.

Ενημερωμένοι οι γιατροί να εφαρμόζουν τα τελευταία πρωτόκολλα, να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ατομικές συνθήκες. ΗΡΩΕΣ, πραγματικοί. Βιονικοί, δεν ξεκουράζονται; Πότε προλαβαίνουν!  Κρατάνε το ΕΣΥ όρθιο ακόμα. Το νοσηλευτικό προσωπικό, επικουρικοί στο σύνολο τους των 800€ πρόθυμο συνέχεια δίπλα μας, χαμογελαστοί ανθρώπινοι, όλο το 24 ωρο.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ που τους χρειαζόμαστε γιατί είναι άγριο πράγμα να είσαι άρρωστος και μόνος

2. Αυτές τις μέρες με την έξαρση της πανδημίας εμφανίζονται από τα λαγούμια τους οι λεγόμενοι αρνητές. Πάντα υπήρχαν οι ψεκασμένοι. Ήταν γραφικοί, ανόητοι, αγράμματοι κατά κανόνα, ακροδεξιοί συνήθως, κατάλοιπα των νεφελίμ και των ελαν. Για να κάνουν πλάκα στα καφενεία ο κόσμος, να χουν cossip και τα πρωϊνάδικα.

Εσχάτως όμως εμφανίζονται και κάποιοι που μάθανε γραφή και ανάγνωση και μάθανε επίσης ότι τσαλαβουτώντας στο διαδίκτυο βρίσκεις (αν μπορείς να τα αναγνωρίσεις βεβαίως) και διαμάντια. Βαφτιστήκανε ερευνητές και απλά επιβεβαιώνουν τη βλακεία τους. Είναι τόσο στόκοι που θεωρούν ότι αντιγράφοντας τσιτάτα από αγνώστου ποιότητας άρθρα ή περιοδικά κάνουν έρευνα. Έρευνα ναι, αλλά για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το γνωστό της επιστημονικό επιτελείο, όπου ανάμεσα τις νέες τάσεις των μαγιό για το2021,στις συνταγές μαγειρικής, τις δυσκολίες χαλάουα στο μπικίνι, θα βρουν και λίγο χρόνο για τους/τις ψεκασμένους. Εξάλλου δημιουργήματα τους είναι.

Σε άλλες εποχές θα ήταν γραφικοί, τώρα που η νόσος δείχνει τα δόντια της, είναι επικίνδυνοι. Απομονώστε τους

3. Ειναι θλιβερό το θέαμα και εξόχως αντιπαιδαγωγικό να βλέπεις τον Πρωθυπουργό της χώρας να προσπαθεί ασθμαίνων να εξαγγέλλει κάθε τρις και λίγο μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοιού, να μη του βγαίνουν, νέα μέτρα και τελικά Lockdown. Παράλληλα τους πραιτοριανούς του ΠΡΟ.ΠΟ (όταν έχουν κενά από 14χρoνους σε πλατείες που ανθεί η αντίσταση και τίποτα διαδηλώσεις) να μοιράζουν 150ευρα σε κάτι γεροντάκια για μη ορθή χρήση της μάσκας.

Διελαθε εντελώς της προσοχής τους ότι στις 26 Οκτωβρίου, εκατοντάδες ιερωμένοι, όλων των βαθμίδων, έκαναν παρέλαση μπροστά στις μούρες τους, χωρις μάσκες, χωρίς αποστάσεις, χωρίς τίποτε. Στα αρχ….. Σε πολλούς από αυτούς απέδωσαν και τιμές. Και καλά τον Αρχιεπίσκοπο τον καταλαβαίνω, είναι πολύ το χαρτί, την ολίγον Παιδείας και πολύ Θρησκευμάτων, την καταλαβαίνω, τόσα καταλαβαίνει, έτσι πορεύεται.

Τον Πρωθυπουργό δεν καταλαβαίνω. Ακόμα και στο ΙΡΑΝ τα σταματήσανε η πολιτική ηγεσία έχει τον τελευταίο λόγο. Έχουν μείνει κάτι φυλές στο Βόρειο Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Τατζικισταν. Κάπου κει είμαστε και μεις. Μήπως σας έχει ξεφύγει κάτι κ. Πρωθυπουργέ; Με αγάπη ρωτάω

4. Αφήνω τελευταίο το αγλάισμα του πνεύματος, όλο το δυναμικό της χώρας που μήνες, δέχεται τον αυτοεξευτελισμό του, από την πολιτική ηγεσία μη προβάλλοντας δημόσια την παραμικρή αντίδραση. Είναι λυπηρό να βλέπεις επιστήμονες του μεγέθους Τσιόδρα, να άγεται στις πολιτικές επιλογές του Χαρδαλιά ή του κάθε Πετσα. Τι είναι αυτοί μπροστά σε εκείνον. Ένα ασήμαντο τίποτα. Δυστυχώς χωρίς ήθος, η επιστήμη κλονίζεται. Εσείς είστε η ελπίδα του έθνους. Οι άλλοι είναι αναλώσιμοι.

Αυτά τα λίγα. Σας ευχαριστώ. Δεν έχω τη δυνατότητα να ανοίξω διάλογο με οποιονδήποτε. Είμαι ήδη πολύ κουρασμένος, έχω κάνει υπέρβαση. Κλείνω τον υπολογιστή μου.

Να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστώ. Δεν ήταν πόνημα, ήταν τροφή για σκέψη, προσθέστε ότι θέλετε, με αγάπη

Ελπίζω στο τέλος της άλλης εβδομάδας να σας αγκαλιάσω, έναν έναν, μια μια  Θα είμαι ακίνδυνος…

Γιώργος Ρουβάς
Μοναδα ειδικών Λοιμώξεων
Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας 8-11-2020»