Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τοποθετήθηκε το κοντέινερ με τη μονάδα αφαλάτωσης στο Μαθράκι

Μαθράκι
10 Nov 2020 / 17:21

Σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις, το έργο θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο μηνών

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Η τελική τοποθέτηση του κοντέινερ της μονάδας αφαλάτωσης που θα λειτουργήσει στο Μαθράκι πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από συντονισμένη και προσεκτική μεταφορά η οποία πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο του νησιού Βασίλειο Αργυρό.

Η μεταφορά της μονάδας δεν αποτελούσε μια εύκολη υπόθεση καθώς απαιτούσε ειδικούς χειρισμούς τόσο σε επίπεδο μεταφοράς στο νησί όσο και σε επίπεδο τοποθέτησης προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές.

Το έργο της λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης στο Μαθράκι υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΚ, γίνεται με κρατική επιχορήγηση ύψους 170.000,00 ευρώ και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο μηνών. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν οι εργασίες ρευματοδότησης και κατασκευής των απαραίτητων σωληνώσεων.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά και η τοποθέτηση του κοντέινερ της μονάδας αφαλάτωσης στο χώρο στον οποίο και πρόκειται να λειτουργήσει, γεγονός το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την αρχή του τέλους για την ταλαιπωρία με την οποία έρχονται αντιμέτωποι επί χρόνια οι κάτοικοι του νησιού σε ό,τι αφορά την υδροδότησή τους.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλειος Αργυρός σε δήλωσή του ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για την βούλησή της να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην συντομότερη δυνατή κατασκευή του έργου και επεσήμανε ότι η σημερινή εξέλιξη της μεταφοράς και της τοποθέτησης της μονάδας είναι εξαιρετικά σημαντική. Και αυτό, διότι όπως είπε, το νησί  του Μαθρακίου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από τα Διαπόντια νησιά μας σε επίπεδο λειψυδρίας.

Τέλος, ο κ. Αργυρός ανέφερε ότι από την πλευρά του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει εντός των επόμενων μηνών.