Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιτέλους το Μαθράκι θα έχει νερό!

Διαπόντια νησιά
10 Nov 2020 / 14:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία της Μονάδας Αφαλάτωσης στο Μαθράκι, ένα από τα τρία ακριτικά Διαπόντια Νησιά.

Η Νόνη Μάστορα που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Μαθρακίου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κατά την προηγούμενη δημοτική αρχή, ανέβασε την είδηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, με μεγάλο ενθουσιασμό: «Ένα όνειρο ζωής, ένα ζωτικής σημασίας έργο για το Μαθράκι,πήρε σάρκα και οστά!

Η μονάδα αφαλάτωσης, μια αυτονόητη διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας έφτασε στο νησί και μένουν μόνο οι τελικές εργασίες για την λειτουργία της.



Η μονάδα έρχεται να λύσει το βασικότατο και χρόνιο πρόβλημα του νησιού αναβαθμίζοντας ουσιαστικά της παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας.

Η χαρά και η ικανοποίηση μου είναι ιδιαίτερη για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, γιατί αποτελούσε ένα κυρίαρχο προσωπικό μου στόχο, τόσο ως Μαθρακιώτισσα, όσο και ως Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για χ.περίοδο 2014-2019.



Όλα αυτά τα χρόνια, σχεδόν όλοι αναγνώριζαν την αναγκαιότητα του έργου λιγότεροι όμως πίστεψαν στην υλοποίηση του και ακόμη λιγότεροι εργάστηκαν μεθοδικά για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Υπήρξαν και εκείνοι(!) που με δεύτερες σκέψεις προσπάθησαν ακόμη και να το υπονομεύσουν!
Πλέον, όλα αυτά δεν έχουν σημασία.
Το ΜΑΘΡΑΚΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ!

Υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα έως ότου τα Διαπόντια όπως και όλη η Κέρκυρα να αποκτήσουν υποδομές, ως αναγκαίες και αυτονόητες.
Όνειρο, πίστη και συστηματική δουλειά χρειάζονται και ο τόπος μας μπορεί να γίνει ακόμα πιο φιλόξενος, ακόμα πιο όμορφος!
Στην υγεία μας!»