Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο νέα απορριμματοφόρα στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Υπηρεσία καθαριότητας
10 Nov 2020 / 14:30

Το ένα από τα δύο αφορά στην συλλογή βιοαποβλήτων

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Με δύο νέα απορριμματοφόρα, το ένα εκ των οποίων αφορά στην συλλογή βιοαποβλήτων, εφοδιάστηκε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η παραλαβή έγινε από τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου παρουσία του αρμόδιου αντιδήμαρχου Γιάννη Σερεμέτη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η προμήθεια των συγκεκριμένων απορριμματοφόρων έγινε μέσω του προγράμματος Horeca, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που σχετίζεται με την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση κομβικής σημασίας υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο του προγράμματος Horeca εκτός της προμήθειας των απορριμματοφόρων περιλαμβάνει και την προμήθεια επιπρόσθετου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην υπηρεσία Καθαριότητας  με στόχο την βελτιστοποίηση των δρομολογίων.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου τόνισε ότι η συγκεκριμένη προμήθεια θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το έργο το οποίο επιτελεί η υπηρεσία καθαριότητας επισημαίνοντας  ότι η παραλαβή των δύο απορριμματοφόρων έγινε μετά από συντονισμένη εργασία της αντιδημαρχίας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. 

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η παραλαβή αυτή αποτελεί απόδειξη των επίπονων και επίμονων προσπαθειών της δημοτικής αρχής  και της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων αντιδημαρχιών και υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραλαβή των δύο απορριμματοφόρων δηλώνοντας  ότι θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση της αποκομιδής και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών.