Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την άμεση απομάκρυνση του Διευθυντή ζητούν οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας

Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας
10 Nov 2020 / 09:10

Ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι δεν έχουν μοιραστεί τα μουσικά όργανα που χρειάζονται για τα μαθήματά τους οι μαθητές, ούτε και οι φορητοί υπολογιστές που είναι αναγκαίοι στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου). Δεν έχουν ακόμα επιλυθεί τα προβλήματα στούς κόλπους του Μουσικού Σχολείου ακόμα και αφότου ο Διευθυντής απαλλάχθηκε των διοικητικών καθηκόντων του, όπως ζητούσε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων τα τελευταία τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα σε επιστολή τους προς τον Περιφερερειακό Δειυθυντή Εκπαίδευσης Πέτρο Αγγελόπουλο και τον Διευθυντή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Χαρίλαο Αλαμάνο, οι γονείς διευκρινίζουν ότι ο Διευθυντής παραμένει στη θέση του και οι τριβές συνεχίζονται. 

Στην επιστολή που υπογράφουν εκ μέρους του Συλλόγου ο Πρόεδρος Βασίλης Καραμπάτος και ο γραμματέας Σπύρος Κολοβός, τονίζουν ότι ο Διευθυντής του σχολέιου είναι για ακόμη μία φορά ελλιπής στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα απέναντι στους μαθητές και στα διοικητικά του καθήκοντα απέναντι στους καθηγητές. 

«Πιο συγκεκριμένα, δεν έχει μοιράσει στους μαθητές τα μουσικά όργανα του σχολείου ως όφειλε («δεν προβλέπεται αυτό άλλωστε») για την κατ’ οίκον εκπαίδευσή τους και φυσικά, αν και υπάρχει απόθεμα από φορητούς υπολογιστές (laptops), δεν έχει φροντίσει να τους μοιράσει σε μαθητές που στερούνται εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης».

 Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων

Στη δύσκολη εποχή όπου ζούμε όλοι μας, τα παιδιά μας υποφέρουν ακόμη περισσότερο. Η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να ΜΗΝ κλείσει τα Γυμνάσια - Λύκεια και να εφαρμοστεί σε αυτά η τηλεκπαίδευση των μαθητών, στερεί από τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων το βασικό, θεσμικό και κατευθυντήριο στόχο του σχολείου τους, που είναι η μουσική εκπαίδευση.
 
Ειδικά στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, ο Διευθυντής του Σχολείου, αν και έχει «παύσει» της εργασίας του (σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου) εντούτοις παραμένει και αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ελλιπής στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα απέναντι στους μαθητές και στα διοικητικά του καθήκοντα απέναντι στους καθηγητές.
 
Πιο συγκεκριμένα, δεν έχει μοιράσει στους μαθητές τα μουσικά όργανα του σχολείου ως όφειλε («δεν προβλέπεται αυτό άλλωστε») για την κατ’ οίκον εκπαίδευσή τους και φυσικά, αν και υπάρχει απόθεμα από φορητούς υπολογιστές (laptops), δεν έχει φροντίσει να τους μοιράσει σε μαθητές που στερούνται εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης.
           
 Σήμερα ζήσαμε για μια ακόμη φορά την αποτυχία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αύριο θα ξαναζήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς τον ίδιο εφιάλτη και για άλλη μια φορά ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας κρίνεται ανεπαρκής στα καθήκοντά του προς τη σχολική κοινότητα.
           
Ζ  Η  Τ  Α  Μ  Ε:

- Την άμεση απομάκρυνση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας από τη διεύθυνση του σχολείου, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο.
 
- Μουσικά Όργανα και Φορητούς Υπολογιστές (laptops) στους μαθητές μας.