Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα Διαπόντια Νησιά στο επίκεντρο συνάντησης της Μ. Υδραίου με τον Υπ. Ναυτιλίας

Διαπόντια Νησιά
09 Nov 2020 / 15:37

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Διαποντίων και για το έργο του λιμανιού των Οθωνών συζήτησε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας με τον Υπουργό Ναυτιλίας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Διαποντίων Νήσων και η δρομολόγηση του σημαντικού έργου του λιμανιού των Οθωνών ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της Δημάρχου Μ. Υδραίου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη.

Σε ό,τι αφορά το έργο του λιμανιού των Οθωνών, η ολοκλήρωση της μελέτης αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση της από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων και την ένταξη της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα επιτακτικά, με τον Υπουργό Ναυτιλίας να δεσμεύεται για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για το νησί.

Στην σχετική συνάντηση, η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αναφέρθηκε και στην ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Διαποντίων Νήσων.

Ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας, να υπάρξει επιδοτούμενο δρομολόγιο με πλοίο ανοιχτού τύπου για την μεταφορά ογκωδών αντικειμένων και οικοδομικών υλικών στα Διαπόντια νησιά ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση και καλύτερη κατανομή δρομολογίων τη θερινή περίοδο για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες στα Διαπόντια νησιά.