Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τις επιπτώσεις του Covid

Νοσοκομείο Κέρκυρας
06 Nov 2020 / 09:46

Η Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων του Νοσοκομείου παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, τηλεφωνικά ή μέσω Skype

ΚΕΡΚΥΡΑ (Διοίκηση Γ.Ν.Κ.). Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων (Μ.Υ.Κ) της Ψυχιατρικής Κλινικής,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προβαίνουν στην ανάπτυξη θεραπευτικών ψυχολογικών - ψυχιατρικών   δραστηριοτήτων, για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από τον SARS -CοV-2,

Όπως ανακοινώνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας, «λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια σημασία του ψυχολογικού παράγοντα στην επικείμενη μάχη του υγειονομικού προσωπικού και των υγειονομικών υπηρεσιών  κατά της πανδημίας του SARS-CoV-2, το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με την αρμόδια Επιστημονική του Ομάδα οργάνωσε και λειτουργεί  ανοικτή τηλεφωνική γραμμή, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και ανοικτής γραμμής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης, μέσω τηλεδιάσκεψης (skype), για το υγειονομικό προσωπικό των Δομών Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τις οικογένειές τους».                 

Παράλληλα, αντίστοιχες υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης δημιουργήθηκαν για τον γενικό πληθυσμό, τόσο της Κέρκυρας, όσο και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Αυτές οι υπηρεσίες εστιάζουν:
  • Στην ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων
  • Στην ψυχολογική υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες
  • Στην ψυχολογική υποστήριξη παίδων και εφήβων
  • Στην ψυχολογική υποστήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας, που πιθανόν να διαβιούν και μόνοι

ΤΗΛ & ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΜΜΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Δευτέρα ως Κυριακή: 10 πμ-1μ.μ. και 5 μ.μ.-7μ.μ. στα τηλέφωνα : 2661361122, 2661361124