Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαλλάχθηκε των διοικητικών του καθηκόντων ο Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας

Μουσικό Σχολείο
04 Nov 2020 / 09:27

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Π.Α.ΜΕ.), χάρη στη δράση και την αποφασιστικότητα των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα επανέλθει πλέον το αναγκαίο παιδαγωγικό κλίμα στο εν λόγω σχολείο

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ).  Ανακοίνωση των αιρετών της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (Π.Α.ΜΕ.), την οποία υπογράφουν οι Γιάννης Μπορμπότης και Δημήτρης Μαντζουράτος, αναφορικά με την απαλλαγή του Διευθυντή  του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας από τα καθήκοντά του. 

«Οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), δεσμευτήκαμε ότι θα ήμαστε το «το αυτί και το μάτι» των συναδέλφων στα υπηρεσιακά συμβούλια, ότι δηλαδή, και από αυτή τη θέση, θα συμβάλλουμε στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. 

Ως ΑΣΕ, από όλες τις θέσεις και με διάφορους τρόπους, συμμετείχαμε ενεργά και σταθήκαμε στο πλάι όλων των φορέων του κινήματος (ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Σύλλογος Διδασκόντων, Ένωση και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) στα οξυμένα προβλήματα που προέκυψαν στη λειτουργία της σχολικής κοινότητας του Μουσικού Σχολειού Κέρκυρας από τη στάση του Διευθυντή. Η στάση του αυτή και οι συνέπειες που προέκυψαν, έχουν αποτυπωθεί πολλές φορές και στις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Η δράση και η αποφασιστικότητα όλων των παραπάνω, οδήγησε τελικά στην απαλλαγή του συγκεκριμένου διευθυντή από τα διοικητικά του καθήκοντα έτσι, ώστε να επανέλθει το αναγκαίο παιδαγωγικό κλίμα που πρέπει να υπάρχει σε ένα σχολείο.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι, από την αρχή πιέσαμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου, στηρίζοντας τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας μέσα και έξω από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Με την ίδια λογική θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο, στο πλάι των συναδέλφων, των γονιών, των μαθητών ενάντια στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική.  

Γνωρίζουμε πολύ καλά τους συσχετισμούς μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τη δυνατότητα που υπάρχει, να λειτουργήσουν αυτά υπέρ των συναδέλφων, των μαθητών και των γονιών τους. Επισημαίνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι την καλύτερη απάντηση στα προβλήματα που ανακύπτουν και στη λειτουργία των σχολείων μπορεί και πρέπει να τη δίνει η αταλάντευτη στάση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους.

Ο ρόλος των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι να κάνουν ότι μπορούν για να «σπάνε» το λεγόμενο απόρρητο των συνεδρι¬άσεων, να ενημερώνουν τους συναδέλφους για όλα τα ζητήματα αλλά και τα σωματεία και μαζί με αυτά να επιβάλλουν λύσεις υπέρ των συναδέλφων.

Γι’ αυτό και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, να μη νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας, τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στις εκλογές – παρωδία που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 7/11, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καλούμε σε μαζική ΑΠΟΧΗ! Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ να παρέμβει στα σωματεία μας και στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα».