Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα ερασιτεχνικά σωματεία

Λευτέρης Αυγενάκης
03 Nov 2020 / 17:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τρίτης 3/11, ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απηύθυνε μήνυμα προς την αθλητική οικογένεια

της χώρας σχετικά με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Στο μήνυμά του, αφού κάνει αναφορά για την πρώτη διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων του Μαρτίου, ζήτησε τη συνεργασία όλων, την κοινή «προπόνηση» στην υπομονή και στην επιμονή εφαρμογής των νέων μέτρων, με τους περιορισμούς στην αθλητική δραστηριότητα, προκειμένου να νικηθεί κι αυτή τη φορά το κύμα της πανδημίας.

Τόνισε χαρακτηριστικά, ότι η επέλαση της πανδημίας θα κλονίσει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δοκιμάζοντας όχι μόνο ασθενείς, αλλά και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Επίσης στάθηκε στην αναστολή των αγώνων, λέγοντας πως «όσο κι αν είναι δυσάρεστη η αναστολή προπονήσεων και αγώνων, στη μεγάλη πλειονότητα του αθλητικού φάσματος, οφείλουμε να εφαρμόσουμε επακριβώς τις συστάσεις των ειδικών, για να περιορίσουμε την πανδημία και μέσω του αθλητικού πεδίου. Για να νικήσουμε, όπως και την άνοιξη, σε αυτήν τη μάχη με τον COVID-19».

Ανέφερε επίσης ότι «οι οικονομικές επιπτώσεις απαλύνονται από την ένταξη των σωματείων στην ομπρέλα των μέτρων προστασίας, όπως είχε γίνει και την άνοιξη. Γι’ αυτόν τον λόγο και μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, έδωσα την εντολή να στηριχθούν άμεσα, με την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης, όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο μητρώο, ανεξαρτήτως της πορείας ελέγχου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει».

Να σημειώσουμε ότι αυτή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι 12 εκατομμύρια ευρώ και είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, ενώ το θετικό είναι πως επειδή τα περισσότερα σωματεία δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο μητρώο, δεν θα μείνουν εκτός χρηματοδότησης. Μία κίνηση σίγουρα θετική αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνει ο αθλητισμός.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια