Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οδηγίες για καταγραφή οχημάτων μόνιμων κατοίκων Παλιάς Πόλης

Παλιά Πόλη
03 Nov 2020 / 11:28

Χρηστικές πληροφορίες από τον Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας για την καταγραφή των οχημάτων, στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Π.ΠΟΛΗΣ).  Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (Τμήμα Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας & Αδειών Μεταφορών) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων σχετικά με την καταγραφή των μονίμων κατοίκων της παλαιάς πόλης για στατιστικούς σκοπούς ως υπόβαθρο για την εκπόνηση μελέτης επίλυσης του κυκλοφοριακού ζητήματος, και παρά τις αντιρρήσεις που το ΔΣ του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων διατύπωσε με την από 20/10/2020 ανακοίνωσή του, κοινοποιεί στα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο διευκρινιστικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία.

Η επίλυση του προβλήματος στάθμευσής αποτελεί διαχρονικό αίτημα των μονίμων κατοίκων. Η ανάγκη ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου κυκλοφορίας και στάθμευσης αναδείχθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στις δυο εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Σύλλογος και αφορούσαν, η πρώτη την πολιτική προστασία της παλαιάς πόλης και η δεύτερη τα προβλήματα της παλαιάς πόλης με ομιλητή τον Δρ Αλκιβιάδη Πρέπη εμπειρογνώμονα της Unesco.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή η Δήμαρχος, αποδεχόμενη προτάσεις που κατέθεσε το ΔΣ του Συλλόγου στην συνάντηση της 28ης Ιανουαρίου, αλλά και σε συνδυασμό με το γενικότερο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που προτίθεται να εφαρμόσει, ανακοίνωσε τότε την έναρξη καταγραφής με σκοπό να δοθεί μια θέση στάθμευσης ανά οικογένεια της παλαιάς πόλης.

Σήμερα έστω και για στατιστικούς σκοπούς η διαδικασία ξεκινά και το ΔΣ του συλλόγου προτρέπει τους μόνιμους κατοίκους να συμμετέχουν.

Ποιους κατοίκους αφορά

Η διαδικασία αφορά μόνο τους μονίμους κατοίκους της παλιάς πόλης,της περιοχής δηλαδή που περικλείεται από τις οδούς: Ακαδημίας (εκατέρωθεν της οδού μετά του Προμαχώνα Ραϋμόνδου και της οδού Δαλιέτου), Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Ελευθερίας, Καποδιστρίου, Αρσενίου, Δόνζελοτ, Πατριάρχου Αθηναγόρα, Ελευθερίου Βενιζέλου, Λοχαγού Σπυρίδωνος Βλάϊκου (τάφρος Νέου Φρουρίου), Σταματίου Δεσύλλα και Ασπιώτη.

Η ανακοίνωση των τεχνικών υπηρεσιών εξαιρεί εσφαλμένα από την παραπάνω περιοχή τον προμαχώνα Αγίου Αθανασίου.

Η Διαδικασία Στατιστικής Καταγραφής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Τεχνικών Υπηρεσιών λόγω covid19 ΔΕΝ θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με φυσική παρουσία αλλά ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά με αποστολή των δικαιολογητικών στην διεύθυνση [email protected] ενώ πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στο τηλέφωνο 2661364609

Δικαιολογητικά

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την διαδικασία αυτή είναι τα ελάχιστα που μπορούσε να ζητηθούν ώστε αφενός να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, αφετέρου η διαδικασία να είναι απλή και γρήγορη. Απαιτούνται μόνο δυο έγγραφα και μια αίτηση – υπεύθυνη δήλωση.

Πρέπει να κατατεθούν:

α. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση (παρέχεται από την ιστοσελίδα του Δήμου https://corfu.gr/web-assets/uploads/2020/10/corfu.gr-2020-10-19_11-45-55_110776.doc )

β. Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας

γ. Τελευταίο Ε1

Σχετικά με το έντυπο Ε1 (φορολογική δήλωση) οι πολίτες μπορούν να διαγράψουν – αποκρύψουν το σύνολο των δεδομένων αυτού με εξαίρεση τον Πίνακα 1 - Στοιχεία φορολογουμένου (πρώτη σελίδα κορυφή εντύπου) και τον πίνακα 5.1 α & γ (τρίτη σελίδα, ο πίνακας με την κύρια κατοικία και τα αυτοκίνητα). Με αυτό τον τρόπο ο πολίτης δεν γνωστοποιεί στο δήμο ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα, παρά μόνο τα αναγκαία για την πιστοποίηση της κατοικίας και των οχημάτων του.

Ο Σύλλογος έλαβε (προφορικά) διαβεβαίωση ότι στις λίγες περιπτώσεις που δεν προκύπτουν από το Ε1 τα δεδομένα που απαιτούνται για την πιστοποίηση τουμονίμου κατοίκου (πχ κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν στην Παλιά Πόλη μετά την 31/12/2019 ή για αγορά νέου οχήματος κλπ), θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με εναλλακτικά κατά περίπτωση δικαιολογητικά (πχ μισθωτήριο συμβόλαιο, νέα άδεια κυκλοφορίας κλπ).

Ο Σύλλογος με σκοπό να βοηθήσει τα μέλη του που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην ηλεκτρονική διαδικασία, παρέχει βοήθεια στα εξής σημεία:

1) Αίθουσα στον ημιώροφο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (είσοδος από μικρή θύρα δίπλα στο Ναό επι της Νικηφόρου Θεοτόκη) Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 13:00 (τηλ6971856238)

2) Κατάστημα «FamousKid» Μ. Μεθοδίου 60, ωράριο καταστημάτων (τηλ2661045545)

Οι κάτοικοι μπορούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στη διαδικασία αλλά και να υποβάλουν ερωτήματα στις σελίδες του συλλόγου:

https://www.facebook.com/syllogosmonimonkatoikonpalaiaspoliskerkyras

https://www.facebook.com/groups/monkapapolker