Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαχειμάρης: «Σημαντικό βήμα στον τομέα της υγείας της περιφέρειας, το ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας»

ΕΚΑΒ
03 Nov 2020 / 11:06

Τη λειτουργία του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στη Νότια Κέρκυρα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, με την ευχή ανάλογη εξέλιξη να υπάρχει σύντομα και στο αίτημα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για δημιουργία μόνιμου σταθμού του ΕΚΑΒ και στο βόρειο συγκρότημα του νησιού

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Με την ανακοίνωση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας πήρε σάρκα και οστά μετά από συντονισμένες ενέργειες του βουλευτή Κέρκυρας, Στέφανου Γκίκα και της νέας Δημοτικής Αρχής του Κώστα Λέσση. 

Χαιρετίζουμε τη λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, τονίζοντας παράλληλα πως η ίδια αναγκαιότητα έχει τεθεί και για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων υγείας και δη διακομιδές ασθενών.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο ανάγλυφο -ορεινός όγκος, μεγάλη ακτογραμμή- με αποτέλεσμα να υπάρχουν οικισμοί που απέχουν αρκετά από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ δεν πρέπει να παραληφθεί ότι η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός και οι ανάγκες του ν' αυξάνονται.

Ως εκ τούτου, η δημιουργία μόνιμου σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, θα διασφαλίσει την ασφαλή και γρήγορη διακομιδή ασθενών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως παλιότερα υπήρχε και λειτουργούσε σταθμός του ΕΚΑΒ στην περιοχή Τρουμπέτα του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου».