Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα - Ασπιώτης: Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα από τη Δημοτική Αρχή

Σπύρος Ασπιώτης
31 Οκτωβρίου 2020 / 09:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με νέα επιστολή απαντά στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτο

ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Σπύρος Ασπιώτης στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας. Είχαν προηγηθεί επιστολές από συμβούλους της αντιπολίτευσης με διαμαρτυρίες για τον τρόπο λειτουργίας των συνεδριάσεων.

Στην επιστολή του, ο επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Ενωτική Κίνηση" απαντά στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:  

ΠΡΟΣ: Τον  κ. πρόεδρο του Δημ.Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας
ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε.Κέρκυρας

Κ. Πρόεδρε!
Το ψέμα και  η συκοφαντία, χωρίς όρια, αποτελούν πληγή για τη Δημοκρατία και κυρίως για την αξιοπιστία της διακυβέρνησης του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας.
Το τούρκικο φιρμάνι του 1856, που επικαλείστε, καταντώντας το δήμο μας «Σουλτανάτο», μακάρι να το τηρούσατε.

Μαθήματα και επεξηγήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των σχετικών με τον COVID 19 δεν χρειαζόμαστε. Μάλλον αυτοί, που σου συνέταξαν την ανακοίνωση δεν έχουν παρακολουθήσει τα Δημοτικά μας Συμβούλια. Εάν παρανομείς και καταστρατηγείς τους νόμους, σίγουρα δεν έχεις διαβάσει ακόμα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Πάμε, λοιπόν!
  • Πριν ορίσεις ημερομηνία και Ημερήσια Διάταξη, για τη σύγκληση του Δημ.Συμβουλίου, οφείλεις, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 , να ενημερώσεις τους επί κεφαλής των παρατάξεων  καθώς και τους ανεξάρτητους για τα θέματα, που έχουν δικαίωμα να εισάγουν στην Ημερησία Διάταξη, κάτι που  μέχρι σήμερα, κ. πρόεδρε, δεν έχει τηρηθεί για κανένα από τα Συμβούλια, που έχουν γίνει.           
 Τι είναι αυτό?  Μήπως είναι ΝΟΜΙΜΟ?
  • Υποχρεούσαι ή όχι να περάσεις στην Ημερησία διάταξη τα θέματα , που θα σου φέρουν οι επικεφαλής των παρατάξεων  και οι ανεξάρτητοι  Δημ.Σύμβουλοι? ΆΚΥΡΟ του Δημ.Συμβούλιο!
  • Είχες υποχρέωση να συμπεριλάβεις στην Ημερησία Διάταξη, τα τέσσερα (4) θέματα που σου έφεραν ενυπόγραφα, στα δύο τελευταία Δημ.Συμβούλια 19 Δημ. Σύμβουλοι? Το έκανες? Όχι! Άκυρο το Δημ.Συμβούλιο!
  • 14 μήνες τώρα, ζητήματα, όπως τα απορρίμματα, ανακύκλωση, Φιλόδημος, Αγροτική και Δημοτική οδοποιία, έργα από τον πρώην Ενιαίο δήμο Κέρκυρας. Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ για συζήτηση. Και εάν αυτό δεν συνιστά παρανομία, τότε ποια είναι η έννοια της παρανομίας κ.πρόεδρε?
  • Χαιρόμαστε, κ. πρόεδρε, ότι, μετά από 3 Δημ. Συμβούλια, κατάλαβες ότι τα θέματα που έβαλες είναι σοβαρά και απαιτούν συζήτηση. Υποκριτή!  Είναι αυτά που εσύ μαζί με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ύψους 3.500.000 € ήθελες να τα περάσουμε «δια περιφοράς» με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ τηλεφωνικά. Εμφανέστατα, εσύ καταστρατηγείς τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημ.Συμβουλίου ,σ το βωμό του καιροσκοπισμού. Και αυτή είναι η αλήθεια.
  • Πάμε, λοιπόν στη λειτουργία του Δημ. Συμβουλίου «δια ζώσης»!
  1. Η Κέρκυρα βρίσκεται στη βαθμίδα 2 του COVID 19 , βαθμίδα που επιτρέπει στο Δημ. Συμβούλιό μας και σύμφωνα με την αίθουσα, που διαθέτουμε, μπορούμε να συνεδριάζουμε «δια ζώσης» και μέχρι του αριθμού των 50 ατόμων. Πού είναι εδώ το ποινικό, στο οποίο αναφέρεστε. Είστε ή δεν είστε ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ?
  2. Επαίρεστε, κ. πρόεδρε, λες και μας κάνετε χάρη,  ότι κάνουμε συνεδριάσεις Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και άλλες Επιτροπές του Δήμου «δια ζώσης»  10 έως 13 ατόμων σε χώρο 30 τ.μέτρων. Ποιος είναι ο λόγος των τετρ. μέτρων προς τα άτομα και ποιος είναι ο αντίστοιχος λόγος των τετρ. μέτρων  του χώρου της αίθουσας του δημ.Συμβουλίου προς το υποχρεωτικό σύνολο των ατόμων που πρέπει να συμμετέχουν?  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ή ΟΧΙ?
  3. Στο σχολείο, που υπηρετείς, ποιος είναι ο αριθμός των μαθητών και ποια η επιφάνεια των αιθουσών, που χρησιμοποιεί κάθε τάξη? Θα μπορούσες να μας ενημερώσεις για αυτό?
  4. Σε 30 τ.μ. αίθουσα, στο Δημαρχείο, συγχρωτίζονται 14 και πλέον υπάλληλοι, χωρίς καν να έχουν ατομική προστασία με πλέξι γκλάς και με εσένα και τους άλλους αντιδημάρχου, χωρίς να φορούν μάσκα προστασίας πάνω από το κεφάλι τους. Εκεί ποια η προστασία, κ. πρόεδρε? Είναι ή δεν είναι υποκρισία αυτό?
  5. Οι συνθήκες COVID 19 είναι γνωστό ότι μεταβάλλονται μέρα με την ημέρα. Και φυσικά εάν υπάρξει επιδείνωση αυτών των συνθηκών , που το απευχόμαστε, θα συναινέσουμε σε άλλη μορφή σύγκλισης του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Πρις από τρεις ημέρες ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας είχε «δια ζώσης « συνεδρίαση Δ.Συμβουλίου. Εκεί είναι μηδενικός ο αριθμός των κρουσμάτων, ή δεν είστε ενημερωμένος? Πάλι ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΤΕ, κ. πρόεδρε!
 
                         ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!
  • Το ΑΦΗΓΗΜΑ  τόσο το δικό σου όσο και του προϊσταμένου σου Δημάρχου είναι ότι η αντιπολίτευση σας φρενάρει, ότι σας περιμένουμε στη γωνία, ότι θα σας κολλήσουμε στον τοίχο, ότι θέλουμε να ποινικοποιήσουμε τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής .  Λυπάμαι για την κατάντια σας αυτή. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσής σου, κρύβει φόβο και ενοχή.
  • Μας κουνάτε το δάκτυλο εσείς, που έχετε καταντήσει το Δήμο μας «μπαταχτσή», αφού οι οικονομικές σας υποχρεώσεις σε ΔΟΠΑΠ, ΑΝΙΟΝ, ΦΟΣΔΑ, ΣΧ.ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ παραμένουν ανεκπλήρωτες.
  • Απαντήστε στους δημότες μας, πού σας φρενάρουμε το έργο, κ. πρόεδρε? Ο κόσμος, ευτυχώς σας έχει πάρει χαμπάρι για την ανικανότητα και την ανεπάρκειά σας.
  • Ο Δήμος δεν είναι μόνο η λακούβα , η λάμπα και τα σκουπίδια (Αν και αυτά μόνο μας έχουν κοστίσει 600.000 € επιπλέον). Ο Δήμος είναι ΟΡΑΜΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ, , δυστυχώς, έννοιες ξένες προς τη Δημοτική αρχή
κ.Πρόεδρε! 
Έστω και την ύστατη στιγμή, να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και των  υποχρεώσεών σας και σώστε την παρτίδα!
Κάνετε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της Ημερησίας Διάταξης με όλα τα θέματα που σας  έχουμε ζητήσει.
ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ και πάμε για το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Ο  Επικεφαλής της Δημ. Ομάδας
                                                                                                                                  Τ.Υ. Σπύρος Ν. Ασπιώτης