Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Covid_19 - ΕΣΥ, ισορροπία στο ξυραφάκι

κορονοϊός
30 Οκτωβρίου 2020 / 18:53

- Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της ΕΕ απειλούνται να ξεπερασθούν από την αύξηση των κρουσμάτων, εκτός εάν οι χώρες ενεργήσουν γρήγορα για να ανατρέψουν την τάση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

- Οι νέες μολύνσεις της Ισπανίας αυξήθηκαν κατά 23.580 ρεκόρ την Πέμπτη, καθώς το σύνολο σε εθνικό επίπεδο ανέρχεται σε πάνω από 1,1 εκατομμύρια.

- Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντομίνικ Ραάμπ αρνήθηκε να αποκλείσει την εφαρμογή περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

- Τα νέα κρούσματα στην Σουηδία αυξήθηκαν κατά 2.820 στις 28 Οκτωβρίου, την υψηλότερη άνοδο της ημέρας στη χώρα, από την έναρξη της πανδημίας.

- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να ενισχύσει τα κίνητρά της λόγω πανδημίας τον Δεκέμβριο αφού η οικονομική ανάκαμψη "χάνει δυναμική πιο γρήγορα από το αναμενόμενο", σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε τα ευρωπαϊκά κράτη να χρησιμοποιήσουν το εθνικό lockdown μόνο ως «ύστατη επιλογή».

- Η κίνηση γύρω από το Παρίσι σημείωσε επίπεδα ρεκόρ την Πέμπτη το βράδυ, ώρες πριν τεθεί σε ισχύ ένα νέο εθνικό lockdown, προκαλώντας χάος σε όλη την πόλη.

- Οι υπουργοί υγείας της ΕΕ συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή για να συζητήσουν τον περιορισμό των μη απαραίτητων ταξιδιών στην Ευρώπη, καθώς και ένα σχέδιο απόφασης που περιγράφει την κοινή θέση του μπλοκ σχετικά με τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

- Περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης διαδήλωσαν την Πέμπτη στη βελγική πόλη Λιέγη για να διαμαρτυρηθούν για έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία του Βελγίου.

- Το ισπανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της παράτασης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για επιπλέον έξι μήνες.