Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικές Κατοικίες: Τέλος του 2020 οι πρώτοι 50 μπαίνουν στα σπίτια τους (videos-photos)

ΟΑΕΔ
30 Οκτωβρίου 2020 / 12:42

Το έργο των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη επιθεώρησε (ξανά) ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης - Τους πρώτους μήνες του 2021 αναμένεται (επιτέλους) να έχει παραδοθεί στο 100% στους δικαιούχους

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την βεβαιότητά τους ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μπει στα σπίτια τους -τα οποία θα είναι πλήρως λειτουργικά- οι πρώτοι εκ των δικαιούχων των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη, εξέφρασαν, τόσο ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, όσο και ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, αλλά και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, που τον συνόδευαν.





Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ επισκέφθηκε και πάλι -μετά τον περασμένο Φεβρουάριο- την Κέρκυρα προκειμένου να επιθεωρήσει το έργο των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη, το οποίο έχει ταλαιπωρήσει επί σειρά ετών τους δικαιούχους.



Όπως τόνισε στη συνομιλία που είχε με εκπροσώπους των δικαιούχων, αλλά και στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, το συγκεκριμένο έργο και η ολοκλήρωσή του αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά. 



Υπογράμμισε ότι ο ίδιος είχε αφιερώσει πολύ χρόνο για την επιθεώρηση και εξέλιξη αυτου του έργου, ενώ τόνισε για μια ακόμα φορά την βούληση που υπάρχει για την ολοκλήρωσή του, καθώς είναι ανεπίτρεπτο τόσες οικογένειες να μένουν έξω από τα σπίτια τους εδώ και τόσα χρόνια.

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν τα πρώτα σπίτια σε κάποιους εκ των δικαιούχων.



Περισσότερο συγκεκριμένος στις δεσμεύσεις του εμφανίστηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας, ο οποίος τόνισε ότι το 1/3 του έργου, περίπου δηλαδή 50-60 σπίτια, θα έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2020, ενώ το σύνολο του οικισμού θα είναι παραδοτέο μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 βάζοντας οριστικά τέλος στην ταλαιπωρία χρόνων για τις οικογένειες των δικαιούχων.





Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Μερόπης Υδραίου, με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων να υπερτονίζει την καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και την τριμερή σύμβαση (ΟΑΕΔ, Δήμος, ΔΕΥΑΚ) που υπεγράφη τάχιστα, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο και να επιταχυνθεί η ολοκλήρωσή του.