Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεύτερη δέσμη μέτρων λόγω κορονοϊού από τον δήμο Ιωαννιτών για τις επιχειρήσεις

δήμος ιωαννιτών
30 Οκτωβρίου 2020 / 12:39

Η δεύτερη δέσμη στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ). 1. Οριζόντια μείωση 50% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου και οι οποίες διέκοψαν ή ανέστειλαν υποχρεωτικά και ολοσχερώς τη λειτουργία τους κατά την περίοδο εφαρμογής της ΠΝΠ.
2. Οριζόντια μείωση 30% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου και δεν εντάσσονται στην κατηγορία 1.
Τα μέτρα αυτά ισχύουν για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, θα εφαρμοστούν με συμψηφισμό των απαιτήσεων ανταποδοτικών τελών έτους 2021 και θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο του πλασματικού εμβαδού ή του ειδικού συντελεστή.
Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ιωαννιτών θα υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις σύμφωνα με τους κωδικούς δραστηριότητας της επιχείρησής τους, μετά από ηλεκτρονική αίτησή τους, με τη συνυποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα καθορίσει η υπηρεσία και τα οποία θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου.
3. Για τους κατέχοντες άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επέρχεται μείωση έως 50% των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων.
Για τους επιχειρηματίες που έχουν ήδη καταβάλει τα τέλη για την χρήση κοινοχρήστου χώρου τρέχοντος έτους θα γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις από τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων.