Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο εδώλιο εκ νέου ο Μητροπολίτης Νεκτάριος μετά την έφεση του εισαγγελέα Λαμπρίδη

νεκτάριος
29 Οκτωβρίου 2020 / 19:05
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο enimerosi.com ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, η έφεση αφορά στην υπόθεση παραβίασης των περιοριστικών μέτρων, την Κυριακή των Βαΐων στον ναό του Αγ. Σπυρίδωνος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφεση κατέθεσε σήμερα Πέμπτη, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κερκύρας, Δ. Λαμπρίδης, κατά της απόφασης του μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο enimerosi.com ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, η έφεση αφορά στην υπόθεση παραβίασης των περιοριστικών μέτρων, την Κυριακή των Βαΐων στον ναό του Αγ. Σπυρίδωνος.
Κατατέθηκε τόσο για λόγους ουσίας της υπόθεσης όσο και για νομικούς λόγους, χωρίς να θελήσει να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Έτσι κι αλλιώς με δεδομένη την εικαζόμενη εμπλοκή βαρέων ονομάτων της νομικής και της δικαιοσύνης στην υπόθεση, αποκτάει πέραν του τοπικού, ευρύτερη σημασία για την λειτουργία των δημοσίων πραγμάτων στη Χώρα. Και έτσι αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον η εκ νέου εκδίκαση της.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας στη δίκη, ήταν η ενοχή του Μητροπολίτη και η αναγνώριση ελαφρυντικών. Η δίκη θα επαναληφθεί, αυτή τη φορά σε δεύτερο βαθμό. Τόσο η Μητρόπολη όσο και ο συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη στη δίκη αυτή, Γ. Κοντός δήλωσαν άγνοια για την εξέλιξη και πάντως επιφυλακτικοί να προβούν σε κάποιες δηλώσεις. Αναμένεται, ίσως την Παρασκευή, η ανακοίνωση της Μητρόπολης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.