Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φωταγώγηση του Σαν Τζιάκομο στο Μπλε των Ηνωμένων Εθνών

Σαν Τζιάκομο
27 Οκτωβρίου 2020 / 22:54

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Φωταγωγώντας το Ιστορικό Δημαρχείο του Σαν Τζιάκομο στο κέντρο της παλιάς πόλης συμμετείχε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Φωταγωγώντας το Ιστορικό Δημαρχείο του Σαν Τζιάκομο στο κέντρο της παλιάς πόλης συμμετείχε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών με θέμα «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών», με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού..

Ουσιαστικά πρόκειται για μια συμβολική πρωτοβουλία που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών ως προς τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και προσωπικά η Δήμαρχος Μ. Υδραίου στάθηκε θετικά απέναντι στην πρόσκληση της προέδρου του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη για φωταγώγηση του Ιστορικού δημαρχείου, καθώς, όπως δήλωσε ενστερνίζεται την προσπάθεια να μεταφερθούν στους πολίτες τα μηνύματα της συναδέλφωσης, της ειρήνης, της άρσης των διακρίσεων και της προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον.

Σημειώνεται ότι η σχετική ενέργεια έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος μετά από αίτημα του δικτύου.