Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο κολυμβητήρια «Σπύρος Γιαννιώτης»;

Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος
07 Σεπτεμβρίου 2016 / 12:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απορεί ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ), Δ. Διαθεσόπουλος για την μεταγενέστερη υποβολή, πάντως παράλληλη, πρότασης για την ονοματοδοσία της πισίνας του ΕΑΚΚ σε "κολυμβητήριο Σπ. Γιαννιώτης",

όπως εισάγεται να συζητηθεί το θέμα στην κυριακάτικη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Ζάκυνθο. 
Μιλώντας στην Ενημέρωση ο κ. Διαθεσόπουλος υπενθύμισε την από 17 Αυγούστου δήλωσή του "ο Σπύρος Γιαννιώτης μένει στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Κλείνει μια μακρόχρονη σπουδαία καριέρα με ό,τι σπουδαιότερο. Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.
Την ίδια μέρα είχε ζητήσει εγγράφως από τον αρμόδιο υφυπουργό "Η ΚΟΕ σας προτείνει, ως ύψιστη τιμή στον μεγαλύτερο Έλληνα κολυμβητή όλων των εποχών και Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, να δώσετε στο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού κέντρου της Αθήνας την επωνυμία "Σπύρος Γιαννιώτης", όπως ακριβώς πράξατε στην περίπτωση άλλου μεγάλου αθλητή της καλαθοσφαίρισης. Η πρόταση και η θέση αυτή εκφράζει το ύψιστο ενδιαφέρον στον διαχρονικά διακεκριμένο πρωταθλητή της κολύμβησης από την οικεία ομοσπονδία του».
Αναμένεται η απάντηση από τον κυβερνητικό αρμόδιο και ελπίζεται η κερκυραϊκή πρόταση να μην μπλέξει τα πράγματα...
Χθες πάντως και σε ειδική εκδήλωση, η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τα μέλη της εθνικής αποστολής που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η τελετή έγινε στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, στην οποία μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης. Ακολούθησαν ομιλίες αθλητών και προπονητών.