Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιστορικό παιχνίδι για τον ΑΟ Παξών κόντρα στον Αχέροντα

Κύπελλο Ελλάδος
27 Οκτωβρίου 2020 / 18:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας ξεκινάει, με τον ΑΟ Παξών, να δίνει το σπουδαιότερο παιχνίδι της ιστορίας του

το απόγευμα της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου κόντρα στον Αχέροντα Καναλακίου.  Μετά από 35 χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα η ομάδα από τους Παξούς φέτος θα εκπροσωπήσει το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο στον θεσμό, αφού λόγω κορονοϊού δεν υπήρξε κυπελλούχος στην ΕΠΣΚ για το 2020.
Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο της ΕΠΣΚ και θα ξεκινήσει στις 14:45. Αντίπαλος θα είναι μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας, ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, Αχέροντας Καναλακίου, μια ομάδα που οδηγεί την κούρσα στον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και η οποία έχει ενισχυθεί πάρα πολύ με στόχο να κάνει πρωταθλητισμό. Μάλιστα κέρδισε τις δυο καλύτερες ίσως ομάδες του ομίλου την 1η αγωνιστική την ΑΕ Λευκίμμης με 2-1 και την περασμένη Κυριακή τον Τηλυκράτη με 3-0. Σίγουρα είναι το φαβορί, αλλά οι Παξοί θα παλέψουν για το καλύτερο.
Ο προπονητής των Παξών, παλιός άσσος του ΠΑΟΚ και της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Τουρσουνίδης έχει προετοιμάσει την ομάδα, κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας και οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα. Προέρχονται από νίκη κόντρα στον Ατρόμητο Στρογγυλής με 1-0.
Στο παιχνίδι, διαιτητής θα είναι ο Μάριος Σιντόρης από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας, ενώ από την ίδια ΕΠΣ είναι οι βοηθοί του Λάμπρος Λιαμιράς και Μαρία Στόλη. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Νίκος Κούλιας από την ΕΠΣ Κέρκυρας.
 
Το πρόγραμμα
 
Πανθρακικός - Ανατολή Σερρών
ΑΕ Καρίτσας - Εθνικός Γιαννιτσών
Αναγέννηση Άρτας - ΑΟ Ποταμιάς.
Μεγάλα Καλύβια - Ατρόμητος Παλαμά
Παξοί - Αχέρων Καναλακίου
ΑΕ Μεσολογγίου - Ατρόμητος Πατρών
ΑΕ Αγίου Λέοντα - Παλληξουριακός
Πανθηραϊκός - ΠΑΟ Κοκκίνου
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Κορωνίδα Κοιλάρας
Ελλήσποντος Ν. Λαμψάκου - Ήφαιστος Βρονταμά
ΑΟ Αγίου Νικολάου - Μινώταυρος Μουρνιών
Κερατσίνι - Άρης Αρχαγγέλου
ΑΟ Μεσοτόπου - Αγ. Ιερόθεος
Τάλως Μελιδονίου - Κυανούς Αστέρας Βάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια