Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δοκιμάζεται εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Βρετανία

κορονοϊός
27 Οκτωβρίου 2020 / 17:22

- Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης για το εμβόλιο mRNA-1273.

- Η διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης έχει γίνει αποδεκτή βάσει των προκλινικών και κλινικών δεδομένων που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής και θα συνεχιστεί έως ότου προκύψουν αρκετές ενδείξεις οι οποίες μπορούν να στηρίξουν την διαδικασία επίσημης αίτησης για  αδειοδότηση και κυκλοφορία στην αγορά.

- Η υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας Μάρτα Τεμίδο παραδέχθηκε ότι η υγειονομική υπηρεσία της χώρας βρίσκεται υπό πίεση και χαρακτήρισε την κατάσταση ως «σοβαρή».

- Η Τσεχία εφαρμόζει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. και από την Τετάρτη καθώς επιχειρεί να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

- Οι πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου Warrington και Nottingham θα τεθούν σε αυστηρότερους περιορισμούς από την Τρίτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

- Η Σλοβακία έχει την ευκαιρία να αποφύγει την απόλυτυη καραντίνα, εφαρμόζοντας επιτυχώς το εθνικό της σύστημα δοκιμών, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιγκόρ Μάτοβιτς.

- Η Ευρώπη βρίσκεται πολύ πίσω στην καταπολέμηση του ιού και χρειάζεται «σοβαρή επιτάχυνση» στην καταπολέμηση της πανδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

- Το ιταλικό υπουργείο Υγείας έχει συμβουλεύσει τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές Χώρες εν μέσω της «επιδεινούμενης επιδημιολογικής κατάστασης» σε ολόκληρη την ήπειρο.

- Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να τηρήσουν μέτρα κατά του ιού καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του στο σπίτι μετά από θετικές δοκιμές την περασμένη εβδομάδα.

- Οι άνθρωποι στη Ρωσία πρέπει τώρα να φορούν μάσκες παντού σε δημόσιους χώρους, αφού η κυβέρνηση ενίσχυσε τους περιορισμούς της την Τρίτη εν μέσω αύξησης των περιπτώσεων.

- Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα για να δείξουν την απογοήτευσή τους ενάντια στους νέους περιορισμούς της απαγόρευσης κυκλοφορίας που εφαρμόστηκαν στην περιοχή της Καταλονίας.