Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σφίγγουν τα πράγματα στα νοσοκομεία της Ηπείρου - ποιες ανακατατάξεις ζητάει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια

κορονοϊός
27 Οκτωβρίου 2020 / 10:31
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Πιστεύεται ότι η ενεργοποίηση των δύο αντίστοιχων ΜΕΛ στα Νοσοκομεία ΠΓΝΙ και ΓΝ Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» θα πρέπει να είναι ταυτόχρονη, για την εύρυθμη διαχείριση των περιστατικών της ευρύτερης περιοχής.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Ανακατατάξεις στις Κλινικές και τις Μονάδες του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, εισηγείται με έγγραφό του ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γ. Καρβέλης, για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών της Ηπείρου.

Σύμφωνα με το σχετικό που απεστάλη την προηγούμενη εβδομάδα στις Διοικήσεις των νοσοκομείων, προβλέπονται μεταξύ των άλλων η προετοιμασία για την άμεση λειτουργία της 4ης Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό, όπου σημειωτέον έχουν αναπτυχθεί ήδη άλλες τρείς Μονάδες ενώ και  τα Παθολογικά τμήματα του ΓΝ Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», δυναμικότητας 50 κλινών, διατίθενται αποκλειστικά για την κάλυψη αναγκών νοσηλείας ασθενών Covid-19.

Πιστεύεται ότι η ενεργοποίηση των δύο αντίστοιχων ΜΕΛ στα Νοσοκομεία ΠΓΝΙ και ΓΝ Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» θα πρέπει να είναι ταυτόχρονη, για την εύρυθμη διαχείριση των περιστατικών της ευρύτερης περιοχής.

Αυτά όταν τα κρούσματα έφτασαν τη Δευτέρα τα 52 στην Π.Ε. Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ηπειρωτικού Αγώνα, το ρεκόρ κρουσμάτων ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που είχε επιβεβαιωθεί από το πρωί η συρροή κρουσμάτων στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος».

Τα συνολικά κρούσματα στην Ήπειρο ήταν 60 τη Δευτέρα , καθώς καταγράφονται πέντε στην Π.Ε. Άρτας, 2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και ένα στην Π.Ε. Πρέβεζας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.