Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ενδιαφέρον στα γρήγορα και μαζικά τεστ

κορονοϊός
26 Οκτωβρίου 2020 / 18:52

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία Boots πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία δοκιμών που μπορεί να φέρνει τα αποτελέσματα των δοκιμών swab μέσα σε 12 λεπτά.

- Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ, αρνήθηκε να αποκλείσει την προοπτική κλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή επέκτασης της πανδημίας στην Αγγλία.

- Οι μαζικές δοκιμές της Σλοβακίας, «πιλότος» για μελλοντικό πανεθνικό πρόγραμμα, προσέλκυσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους το Σαββατοκύριακο και παρουσίασαν ποσοστό μόλυνσης 3,87%, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

- Ένα εμβόλιο COVID-19 που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προκαλεί παρόμοια ανοσολογική απόκριση σε ηλικιωμένους και νεότερους ενήλικες και οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν χαμηλότερες σε ηλικιωμένους, σύμφωνα με τη βρετανική φαρμακοποιό AstraZeneca.

- Το Γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch, το κυβερνητικό όργανο παροχής συμβουλών για τη δημόσια υγεία, δέχθηκε επίθεση από πολίτες που έριξαν μπουκάλια στο κτήριο της.

- Οι καθημερινές αυξήσεις των κρουσμάτων στη Γαλλία ανέρχονται σε 100.000, σύμφωνα με τον Jean-Francois Delfraissy, επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου προς την κυβέρνηση. Αυτό συμβαίνει ενώ η χώρα κατέγραψε ρεκόρ 52.010 νέων επιβεβαιωμένων λοιμώξεων τις τελευταίες 24 ώρες.

- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει κατά του εθνικισμού εμβολίων, ο οποίος αναφέρει ότι θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειες να καταστεί αποτελεσματικό το εμβόλιο σε όλο τον κόσμο.

- Η κυβέρνηση της Τσεχίας θα πρέπει σχεδόν σίγουρα να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα επειδή τα τρέχοντα μέτρα "δεν λειτουργούν ακόμη" σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπη.

- Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ παραδέχτηκε ότι είχε «γενική αδιαθεσία» πριν διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό την Κυριακή.