Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυστηρά μέτρα στην Ιταλία που ξανακύλησε στον κορονοϊό

κορονοϊός
25 Οκτωβρίου 2020 / 17:43

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε κυβερνητικό διάταγμα με νέα περιοριστικά μέτρα, μετά την καταγραφή 19.644 νέων κρουσμάτων COVID το Σάββατο και 151 θανάτων καθώς η νόσος αυξήθηκε σε περιοχές όπως η Λομβαρδία, το Μιλάνο, η Καμπανία και το Λάτσιο.

- Η ειδική ομάδα COVID-19 της βρετανικής κυβέρνησης εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της περιόδου καραντίνας για άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένο άτομο από 14 ημέρες σε επτά έως 10 ημέρες.

- Το διάταγμα, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, προβλέπει ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείνουν κάθε ημέρα στις έξι το απόγευμα. Το 75% των μαθητών θα πρέπει να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης. Δεν προβλέπονται περιορισμοί για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων, ενώ θα πρέπει να κλείσουν πισίνες και γυμναστήρια. Γίνεται επίσης σύσταση στους ιταλούς πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

-Η ισπανική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή για να συζητήσει την κήρυξη νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης αφού οι περιφέρειες προέτρεψαν την κυβερνητική δράση να τους επιτρέψει να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας.

- Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο έδειξαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν ενώ μολύνθηκαν με COVID-19 στην Τσεχία έχει διπλασιαστεί σε 2.047 σε δύο εβδομάδες.

-Η Ουαλία θα επανεξετάσει την απαγόρευσή της στους αγοραστές να αγοράζουν μη απαραίτητα αντικείμενα κατά τη διάρκεια του 17-ημερού αυστηρού εθνικού περιορισμού, μετά από τη μεγάλη αντίδραση στα κοινωνικά μέσα.