Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα αισιοδοξίας από Μ. Υδραίου για τον Καρκίνο του Μαστού

Υδραίου Μερόπη
24 Οκτωβρίου 2020 / 20:55

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων κάλεσε όλες τις γυναίκες να μην ξεχνούν και να μην αμελούν το ραντεβού με τη ζωή, καθώς «η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση σώζουν ζωές»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού:

«Η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί μια οποιαδήποτε ημέρα. Κάτω από τις ιδιαίτερες συγκυρίες στις οποίες ζούμε, επιβάλλεται η αφύπνιση όλων μας για την  αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου, μιας νόσου που πρέπει να τονιστεί ότι θεραπεύεται. 

Η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον προληπτικό έλεγχο των γυναικών. Πρόκειται για μια μάχη που μπορεί να είναι νικηφόρα.

Με αυτές τις σκέψεις, οφείλω να συγχαρώ εκείνες τις γυναίκες που αποτελούν παράδειγμα, που δυναμικά μπήκαν στη σκληρή μάχη για την ζωή τους και συγχρόνως να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στις οικογένειές τους. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας δηλώνει παρών σε αυτή την μάχη που δίνουν, με την όποια μορφή βοήθειας μπορεί να προσφέρει.

Επιθυμώ επίσης να στείλω μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες και να τις καλέσω να μην ξεχνούν και να μην αμελούν το ραντεβού με τη ζωή. Η ευαισθητοποίηση, η σωστή ενημέρωση, η  πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση σώζουν ζωές!»