Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εκκλησία ελεύθερη να παραβιάζει τα μέτρα για την πανδημία. Η Ελληνική Δικαιοσύνη τι κάνει;

24 Οκτωβρίου 2020 / 15:18

Γιατί χάρη στην ελληνική δικαιοσύνη και τους Έλληνες Δικαστές τώρα πια ξέρω πως α) μπορεί ελεύθερα όποιος θέλει να παραβιάζει τα μέτρα για τον κορωνοϊό και β) μπορεί να προτρέπει και άλλους να τα παραβιάζουν εξαπατώντας την πολιτεία.

Χάρη στην ελληνική δικαιοσύνη και τους Έλληνες Δικαστές μπορεί ελεύθερα όποιος θέλει να παραβιάζει τα μέτρα για τον κορωνοϊό και να προτρέπει και τους άλλους.
Οφείλω να ξεκινήσω ζητώντας συγγνώμη από τους συμπολίτες για τους οποίους έχω χρησιμοποιήσει πολύ άσχημες εκφράσεις επειδή δεν τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Την ίδια συγγνώμη πρέπει να ζητήσω και από τους συμπολίτες οι οποίοι προτρέπουν άλλους συμπολίτες να παραβιάζουν τα συγκεκριμένα μέτρα. Βλέπετε και για τις δύο αυτές περιπτώσεις είχα την εντύπωση πως έχουμε να κάνουμε με βαριά αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές που βάζουν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές και την οικονομία.
 
Ευτυχώς που υπάρχει η ελληνική Δικαιοσύνη και οι Έλληνες δικαστές χάρη στους οποίους κατάλαβα το λάθος μου. Γιατί χάρη στην ελληνική δικαιοσύνη και τους Έλληνες Δικαστές τώρα πια ξέρω πως α) μπορεί ελεύθερα όποιος θέλει να παραβιάζει τα μέτρα για τον κορωνοϊό και β) μπορεί να προτρέπει και άλλους να τα παραβιάζουν εξαπατώντας την πολιτεία.
 
Αυτά όλα τα λέω με μεγάλη σιγουριά γιατί ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος παραβίασε τα μέτρα για τον Κορώνοϊό και προέτρεψε το ποίμνιό του να τα παραβιάσει εξαπατώντας την πολιτεία, αλλά η ελληνική Δικαιοσύνη (στην οποία έχουμε ΜΕΓΑΛΗ εμπιστοσύνη) δεν του καταλόγισε καμία ποινή.
 
Πιο συγκεκριμένα ο Νεκτάριος (δεν έχει πολύ πλάκα που οι αρχιερείς κάνουν καριέρα μόνο με το μικρό;) την Άνοιξη που μας πέρασε είχε καλέσει τους πιστούς να δηλώνουν ψέματα πως βγαίνουν από το σπίτι για γυμναστική και να πηγαίνουν στην εκκλησία. Και επειδή δεν θα ήταν σωστό να έμενε στα λόγια, φρόντισε και ίδιος να δείξει την περιφρόνηση του στην πολιτεία και τα μέτρα της την Κυριακή των Βαΐων, οπότε και έκανε λάιβ και μετά πήγε μια βόλτα με τον νεκρό Άγιο Σπυρίδωνα (ή όπως το λένε στα εκκλησιαστικά «ετέλεσε λειτουργία και περιέφερε το σκήνωμα») παρουσία πολύ περισσότερων ατόμων από όσες η Κοινή Υπουργική Απόφαση όριζε.
 
«Βγάλτε λοιπόν κι εσείς μια τέτοια άδεια (για γυμναστική) ωστε να λέτε ότι εξέρχομαι για τη σωματική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία» έλεγε στο κήρυγμα του ο Νεκτάριος κι αν δεν πιστεύετε εμένα φαντάζομαι θα πιστεύετε τα αυτιά σας:
 
Καλεί τους πιστούς να κοινωνήσουν εν μέσω πανδημίας ο Μητροπολίτης Κέρκυρας! (MEGA, 27/3/20)
 
Όταν το πρωτάκουσα έφριξα, αλλά σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη (στην οποία έχουμε ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ εμπιστοσύνη) ο Νεκτάριος δεν υπέπεσε σε κανένα αδίκημα και έτσι ακριβώς θα είναι το σωστό καθώς αποκλείεται οι εκπρόσωποι της δικαστικής εξουσίας να μην ξέρουν τι τους γίνεται ή να μεροληπτούν υπέρ των εκπροσώπων της θρησκευτικής εξουσίας. Αποκλείεται οι Έλληνες δικαστές να μην κάνουν τρομερά καλά, άψογα θα έλεγε κανείς, τη δουλειά τους.
 
Δε νομίζω πως χρειάζεται να επαναλάβω ότι όλοι έχουμε ΚΤΗΝΩΔΗ εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη η οποία και δικαιώνει την εμπιστοσύνη μας αυτή συνεχώς. Είτε σε υποθέσεις όπως αυτή του Αρτέμη Σώρρα όπου δικαστήριο δέχτηκε ότι μπορεί να έχει περιουσία 600 δις, είτε σε υποθέσεις όπως αυτή της καταδίκης του εκδότη της Athens Review of Books, Μανώλη Βασιλάκη,  μετά από αγωγή του συντρόφου Κοτζιά, επείδη ένας αναγνώστης σε επιστολή του θύμισε την αγάπη του υπουργού του Αλέκση για την Ανατολική Γερμανία. Ή ακόμα και σε υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής της Αυγής όπου η εισαγγελέας δήλωσε βεβαία πως άνθρωποι που μόλις είχαν καταδικαστεί για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι ύποπτοι για τέλεση αδικημάτων ούτε φυγής. Δηλαδή βεβαία ότι άνθρωποι που, σύμφωνα με το δικαστήριο στο οποίο η εισαγγελέας ανήκει, εγκληματούσαν για χρόνια, δεν θα το ξανακάνουν και θα κάτσουν ήσυχοι να εκτίσουν την ποινή τους όταν η υπόθεση τους τελεσιδικήσει.   
 
Όμως το βασικό θέμα μου δεν είναι μόνο η ελληνική Δικαιοσύνη ( στην οποία όπως είπα έχουμε όλοι ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ εμπιστοσύνη) αλλά τα μέτρα κατά της πανδημίας, τα οποία σύμφωνα με το δικαστήριο που δίκασε τον Νεκτάριο, όχι απλώς μπορούμε ελεύθερα να παραβιάζουμε αλλά και να προτρέπουμε και άλλους να το κάνουν.
 
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι αγνοήστε την πανδημία. Μαζεύτειτε σε μεγάλες παρέες. Αγνόηστε μέτρα και νόμους και καλέστε και άλλους να το κάνουν. Το μονομελές πρωτοδικείο Κέρκυρας αποφάσισε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι πρόβλημα. Και η ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ εμπιστοσύνη που όλοι έχουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη μας υποχρέωνει να το πιστέψουμε. Και ζωή σε λόγου μας.
 
Υ.Γ. Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον και η εμπιστοσύνη μας στην ελληνική δικαιοσύνη ακόμα μεγαλύτερη αν συνυπολογίσουμε ότι η αθώωση του μητροπολίτη συνοδεύεται από την καταδίκη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ενός δημοτικού υπαλλήλου οι οποίοι δικάζονταν κι αυτοί για τους υπεράριθμους της Κυριακής των Βαΐων. Η καταδίκη τους ίσως να έχει να κάνει με το ότι, σε αντίθεση με τον Νεκτάριο, δεν κάλεσαν το πλήθος να εξαπατήσει την πολιτεία γεγονός που πρέπει να ενόχλησε τους αμερόληπτους δικαστές. 
 
«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/687245_i-ekklisia-eleythera-paraviazei-ta-metra-gia-tin-pandimia»