Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος & Εγκαίνια Έκθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο (photos)

Ολοκαύτωμα
24 Οκτωβρίου 2020 / 12:42

Παρόντος του Πρέσβη της Γερμανίας έγινε το πρωί του Σαββάτου (24/10) η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος - Εγκαινιάστηκε η Έκθεση που διοργανώνει το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας στο Π. Φρούριο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, που διοργανώνονται από τη Γερμανική Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας και την Ισραηλιτική Κοινότητα.







Το «παρών» έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Κέρκυρας.









Το πρωί του Σαββάτου, εξάλλου, πριν την κατάθεση στεφάνων έγινε λειτουργία στη Συναγωγή, ενώ οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το μεσημέρι (12:30) με τα εγκαίνια της Έκθεσης, που διοργανώνει το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας στο λατινικό παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου, με τίτλο «Στα Σταυροδρόμια: η Εβραϊκή κοινότητα της Κέρκυρας».













Ακολουθεί το απόγευμα (17:00) η προβολή βίντεο της μαγνητοσκοπημένης παρουσίασης, της Dr. Odette Varon – Vassar  με θέμα: «Albert Cohen: ο άνθρωπος και το έργο του» και το βράδυ (20:30) η συναυλία της Φιλαρμονικής εταιρίας «Μάντζαρος», στο Δημοτικό Θέατρο (μόνο κατόπιν προσκλήσεως).



Οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα θα ολοκληρωθούν αύριο, Κυριακή (25/10), στις 10:00 με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της Artemis Alcalay στη Συναγωγή με τίτλο: «Κέρκυρα /  Επιστροφή. Ελληνοεβραίοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος» και παρουσίαση βίντεο, με το έργο ανάπλασης της Συναγωγής από το Ελληνογερμανικό μελλοντικό Ίδρυμα και το απόγευμα (17:00) με τη ζωντανή προβολή της παρουσίασης της DR. Εύης Καραμούτσου «Η Εβραϊκή κοινότητα της Κέρκυρας διαχρονικά».




* φωτογραφίες από κατάθεση στεφάνων  ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ
* φωτογραφίες από Έκθεση Εβραϊκού Μουσείου  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ