Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμο πλέον το «Ναυσιθόειο» ν΄ ανοίξει τις πόρτες του (photos)

«Ναυσιθόειο»
23 Οκτωβρίου 2020 / 09:36

Μεταμορφωμένο προς το καλύτερο το κλειστό γυμναστήριο στον προαύλιο χώρο των Γενικών Λυκείων, το οποίο πλέον θα χρησιμοποιείται από τα αθλητικά σωματεία με τέλος χρήσης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Έτοιμο προς χρήση από τα αθλητικά σωματεία του νησιού είναι πλέον το κλειστό γυμναστήριο «Ναυσιθόειο», καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισής του, όπως και ο σχετικός καθαρισμός του χώρου.



Σύμφωνα με δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Κωνσταντίνος Κωστάλης, το «Ναυσιθόειο» έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να το απολαύσουν για την άθλησή τους μικροί και μεγάλοι.



Οι φωτογραφίες, τις οποίες δημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Κωστάλης είναι αποκαλυπτικές για την ετοιμότητα του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας, στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος των Γενικών Λυκείων.



Σημειώνεται ότι το έργο για την αποκατάσταση του «Ναυσιθόειου» είχε ξεκινήσει το 2018 από την προηγούμενη δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας και επί της ουσίας είχε ολοκληρωθεί λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Πλέον διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, έγινε και το απαραίτητο «φρεσκάρισμα», και το κλειστό γυμναστήριο είναι έτοιμο ν' ανοίξει τις πόρτες του και πάλι.





Μια σημαντική παράμετρος για την χρήση του από δω και στο εξής είναι η σχετικά πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων για τέλη χρήσης από τα σωματεία που θα φιλοξενούνται στο «Ναυσιθόειο». Το ποσό ανέρχεται στα 7€ / ώρα, το οποίο θα καλύπτει όχι μόνο τα έξοδα συντήρησης του χώρου, αλλά και της φύλαξής του, προκειμένου το «Ναυσιθόειο» να μην υποστεί ξανά στο μέλλον βανδαλισμούς και φθορές.