Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθη στην Κέρκυρα καταδικασμένος χρυσαυγίτης

Χρυσή Αυγή
22 Οκτωβρίου 2020 / 23:58
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Ιωάννης – Βασίλειος Κομιανός είναι ένας από τους 39 χρυσαυγίτες που καταδικάστηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.
Ο Ιωάννης – Βασίλειος Κομιανός κατηγορήθηκε για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για σύλληψη και όχι για αυτόβουλη παράδοση. Και τούτο παρά την προσέλευσή του στο αστυνομικό Τμήμα το απόγευμα! Εκεί όμως δεν είχαν φτάσει η καταδικαστική απόφαση και τα άλλα έγγραφα, τα απαραίτητα για την κράτησή του. Έτσι ο Κομιανός αποχώρησε.

Τα μεσάνυχτα οργανώθηκε η επιχείρηση της σύλληψής του, στο σπίτι του στις Κουλίνες, γεγονός που προσέδωσε κινηματογραφικά χαρακτηριστικά στην υπόθεση.

Ο Κομιανός, σύμφωνα πάντα με τς ίδιες πηγές, από τα ιδρυτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής διέμενε στην Κέρκυρα και εργαζόταν στον Βάτο. Κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής αναφερόταν ως τόπος διαμονής, συνοικία της Αθήνας.

Οι καταδικασθέντες που παρουσιάζονται ή θα συλληφθούν από τις ομάδες της Ασφάλειας, οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι την μεταγωγή τους στις φυλακές.

Αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών για τη μεταγωγή τους στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.

Με πληροφορίες από avgi.gr
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.