Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνουν η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές πόλεις και μάσκα παντού

κορονοϊός
21 Οκτωβρίου 2020 / 18:29

Ανησυχεί τις Αρχές η αύξηση των κρουσμάτων και μάλιστα πριν καν μπει ο Χειμώνας.

- Η κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να σφίξει περαιτέρω τα μέτρα καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται και τα νοσοκομεία πλησιάζουν τον κόρο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ρωμαίος Πρίμουλα.

- Η Ουκρανία και η Τσεχία ανέφεραν και οι δύο ρεκόρ ημερήσιου αριθμού νέων μολύνσεων τις τελευταίες 24 ώρες, με την Ουκρανία να αναφέρει 6.719 νέες περιπτώσεις και την Τσεχία 11.984.

- Το Βέλγιο ανέβαλε όλες τις μη απαραίτητες νοσοκομειακές επεμβάσεις για να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της αύξησης των λοιμώξεων.

- Το Βέλγιο μπορεί να χρειαστεί πλήρες κλείδωμα εάν δεν υπάρχει αντιστροφή της αύξησης των λοιμώξεων, σύμφωνα με τον ιολόγο Yves Van Laethem.

- Η Βουλγαρία θα υποχρεώσει τις μάσκες προσώπου σε όλους τους υπαίθριους χώρους από την Πέμπτη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της, Κοσταντίν Άγγελοφ.

- Οι τοπικές αρχές στο Βερολίνο έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη μάσκα προσώπου σε αγορές, ουρές και σε 10 από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

- Η περιοχή της Καμπανίας της Ιταλίας ανακοίνωσε σχέδια για την καθιέρωση νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας για την περιοχή από αυτό το Σαββατοκύριακο.

- Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησε μια συμφωνία με τις τοπικές αρχές στο Νότιο Γιορκσάιρ για την περιοχή να περάσει σε μια περίοδο αυστηρότερων μέτρων από το Σάββατο.

- Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά νέων περιορισμών σε περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Salvador Illa.