Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διπλή αθώωση για τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Νεκτάριο (video - photos)

Νεκτάριος
21 Οκτωβρίου 2020 / 14:13

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο, το μεσημέρι της Τετάρτης (21/10) τον Κερκύρας Νεκτάριο, τόσο για το κήρυγμά του ανήμερα του Ευαγγελισμού, όσο και για την παρουσία περισσότερων ατόμων εντός Ιερού Ναού κατά τη Λειτουργία και τη Λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Αθώο και στις δύο υποθέσεις, στις οποίες ήταν κατηγορούμενος, έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας, το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου, τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο.



Ο Κερκύρας Νεκτάριος αθώωθηκε, τόσο για την υπόθεση του κηρύγματός του ανήμερα του Ευαγγελισμού, όσο και για εκείνη, με τα περισσότερα -απ' όσα προέβλεπε η σχετική Κ.Υ.Α.- άτομα εντός του Ιερού Ναού κατά την τέλεση Λειτουργίας και Λιτανείας την Κυριακή των Βαΐων.



Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν, αθώος για την πρώτη περίπτωση και ένοχος, αλλά με ελαφρυντικά, για την δεύτερη.



Σε ότι αφορά τους δύο άλλους κατηγορούμενους για την υπόθεση των υπεράριθμων εντός του Ιερού Ναού την Κυριακή των Βαΐων, Δημήτρη Μεταλληνό και Φώτη Σκούρτη, η ποινή που τους επεβλήθη ήταν 4 μήνες με αναστολή.






* Φωτογραφίες & video  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ