Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αθώος για το κήρυγμά του ο Νεκτάριος - Σε εξέλιξη η δεύτερη δίκη

Νεκτάριος
21 Οκτωβρίου 2020 / 11:07

Το Δικαστήριο έκρινε αθώο τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων, όπως είχε προτείνει προχθές (19/10) και η Εισαγγελέας - Συνεχίζεται η εκδίκαση της δεύτερης υπόθεσης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε εξέλιξη -από το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου- είναι η εκδίκαση της δεύτερης υπόθεσης, στην οποία κατηγορούμενος είναι ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων, Νεκτάριος, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση και των δύο υποθέσεων, είχε διακοπεί λόγω παρέλευσης ωραρίου λειτουργίας του Δικαστηρίου, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (19/10).



Ωστόσο, νωρίς σήμερα, στην επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του για την πρώτη υπόθεση, στην οποία κατηγορούμενος ήταν ο Κερκύρας Νεκτάριος, αθωώνοντάς τον, κάτι που είχε προτείνει από προχθές και η Εισαγγελέας.

Πρόκειται για την υπόθεση του κηρύγματός του στη Θεία Λειτουργία ανήμερα του Ευαγγελισμού, όταν προέτρεπε τους πιστούς να πηγαίνουν στις εκκλησίες για προσευχή -την περίοδο του lockdown- στέλνοντας «ψευδές» sms για άθληση.

Η Εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του λόγω μη ύπαρξης δόλου στα λόγια του, αλλά και επειδή δεν τελέστηκαν εγκληματικές και παραβατικές ενέργειες ως αποτέλεσμα αυτών. Το Δικαστήριο τελικά σήμερα (21/10) το πρωί έκρινε ως αθώο τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων, Νεκτάριο.



Απομένει πλέον η απόφαση για την δεύτερη υπόθεση, στην οποία ο Κερκύρας Νεκτάριος κατηγορείται για τέλεση Θείας Λειτουργίας και Λιτανείας του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, εντός του Ιερού Ναού, την Κυριακή των Βαΐων, με παρουσία περισσότερων ατόμων απ' όσα προέβλεπε η Κ.Υ.Α. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τόσο ο πρόεδρος του δ.σ. του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Δημήτρης Μεταλληνός και ο δημοτικός υπάλληλος / υπεύθυνος τελετών του Δήμου, Φώτης Σκούρτης, όσο και η ίδια η Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου. Η τελευταία ωστόσο, λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας (σ.σ. νομικός) θα δικαστεί στο Εφετείο.