Στην Αλβανία ο Νίκος Δένδιας

Στην Αλβανία ο Νίκος Δένδιας

Οι δυο υπΕξ, Δένδιας και Τσάκαϊ κατά την περσινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει (Τρίτη 20 Οκτωβρίου), στην Αλβανία, όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

19
Οκτωβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού ΥπΕξ, αρχικά, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ασκούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Gent Cakaj.
Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων, στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει διαδοχικά δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama και τον Πρόεδρο της χώρας, Ilir Meta.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει επίσης συνομιλίες με τους Προέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Λουλζίμ Μπάσα και Βαγγέλη Ντούλε, αντίστοιχα, καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.
Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ