Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Καμπανάκι» του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στους «σούπερ ορθόδοξους»

Μητροπολίτης Ιωαννίνων
19 Οκτωβρίου 2020 / 11:17

«Να μη γίνουμε η αιτία να κλείσουν οι εκκλησίες», τονίζει ο Μάξιμος επισημαίνοντας ότι άπαντες οφείλουν να φορούν μάσκα και να τηρούν τα μέτρα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.  Έκκληση για τήρηση των μέτρων σε όλους τους χώρους και στις καθημερινές επαφές απηύθυνε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος.

Μάλιστα, δεν έκρυψε την ενόχλησή του από τις φωνές, που είτε αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού, είτε στρέφονται κατά της τήρησης των μέτρων.

Σε δηλώσεις που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1, ο Μητροπολίτης Μάξιμος αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει το Γηροκομείο, αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της.

«Πρέπει να προσέχουμε στις καθημερινές μας επαφές. Μπορεί να κολλήσουμε και να μεταδώσουμε χωρίς να το καταλάβουμε» είπε.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «προσωπικά είμαι πολύ αυστηρός και στην εκκλησία και με τον εαυτό μου. Φοράω μάσκα όπου επιβάλλεται και πρέπει όλοι να προσέχουμε»>

Μάλιστα καυτηρίασε απόψεις αμφισβήτησης ή προτροπές προς τον κόσμο να μην εφαρμόζουν τα μέτρα στους θρησκευτικούς χώρους.

«Έρχονται κάποιοι που θέλουν να δείξουν ότι είναι σούπερ ορθόδοξοι, σούπερ πατριώτες ή σούπερ σε όλα και λένε όχι στη μάσκα ή ότι αποτελεί προσβολή προς την θρησκεία και την εκκλησία να την φοράμε… Πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε να μην γίνουμε αιτία για να κλείσουν οι εκκλησίες», τόνισε με νόημα ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.


πηγή:  Epiruspost.gr