Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο F4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο σκάκι ο Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας

Σκάκι
19 Οκτωβρίου 2020 / 10:23

Σπουδαία επιτυχία για τον Σύλλογο Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, καθώς απέκλεισε από τους «4» του Κυπέλλου τον πρωταθλητή Ελλάδας, Φυσιολάτρη Νίκαιας, που παρατάχθηκε με όλα τα «βαριά χαρτιά» του

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μεγάλη επιτυχία για το κερκυραϊκό σκάκι αποτελεί η πρόκριση του Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας απέκλεισε τον πρωταθλητή Ελλάδας, Φυσιολάτρη Νίκαιας και πανηγύρισε την πρόκρισή του στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας για το 2020.

Ο αγώνας διεξήχθη διαδικτυακά σε 4 σκακιέρες, με τον αντίπαλο της κερκυραϊκής ομάδας να κατεβάζει μια εξαιρετικά ισχυρή σύνθεση, καθώς για την ομάδα της Νίκαιας διεκδίκησαν τη νίκη-πρόκριση, ο γκρανμαίτρ και βασικό στέλεχος της Εθνικής Στέλιος Χαλκιάς (2563 ELO), ο γκρανμαίτρ και προπονητής της Εθνικής ομάδας, Σπύρος Καπνίσης (2480), ο διεθνής Μαιτρ, Γιώργος Γκούμας (2424) και ο Γιώργος Κουσκούτης (2241).

Στην πρώτη σκακιέρα ο Παναγιώτης Κουτουκίδης κέρδισε τον Γκούμα, στην δεύτερη ο αειθαλής Σπύρος Σκέμπρης τον Καπνίση. Με αυτά τα αποτελέσματα η ομάδα του Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας είχε, ήδη, προκριθεί με βάση τους συντελεστες ισοβαθμίας, παρά τις ήττες που έκαναν -μετά από μεγάλη «μάχη»- ο Αλέξανδρος Λευθεριώτης από τον Χαλκιά και ο Πάνος Αυγούστης από τον Κουσκούτη.