Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθαρισμός παλιών σοβάδων, για την αποφυγή ατυχήματος (video-photos)

Παλιά πόλη
17 Οκτωβρίου 2020 / 10:46
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Για λόγους ασφαλείας, καθαρίστηκαν παλιοί τοίχοι που είχαν «φουσκώσει» από την υγρασία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί τα παραδοσιακά κτήρια της παλιάς πόλης να στέκουν αγέρωχα αιώνες τώρα, πλην όμως η φθορά του χρόνου και η έλλειψη συντήρησης είναι εμφανής πλέον σε πολλά από αυτά.

Σε πολλά σημεία της παλιάς πόλης,  τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα, αφού συχνά-πυκνά πέφτουν σοβάδες και κομμάτια τοίχου - ακόμα και στο κεντρικό Λιστόν - και είναι καθαρή  σύμπτωση ότι δεν έχει τραυματιστεί κανείς.

 



Το Σάββατο το πρωί, έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία, σε κτήριο της Εβραϊκής, επιχείρηση καθαρισμού των σοβάδων που έχουν κουφώσει και είχαν ήδη αρχίσει να πέφτουν.

Με καλαθοφόρο όχημα επιχειρήθηκε να καθαριστεί ό,τι είναι επίφοβο να πέσει ανά πάσα στιγμή, ειδικά τώρα που έρχεται χειμώνας και κακοκαιρίες.

Από κάτω μάλιστα βρίσκεται είσοδος φροντιστηρίου, όπου περνούν καθημερινά παιδιά, οπότε ο ιδιώτης πήρε την πρωτοβουλία να καθαρίσει τα φουσκωμένα από την υγρασία κομμάτια, πριν "προσγειωθούν" σε κάποιο κεφάλι.

Photos-video: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.