Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακαδημίες ποδοσφαίρου και για κορίτσια σε Κέρκυρα και Παξούς

Γυναικείο ποδόσφαιρο
14 Οκτωβρίου 2020 / 17:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εδώ και είκοσι χρόνια, υπάρχει γυναικεία ομάδα στην Κέρκυρα που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική, σαν ΑΟ Κέρκυρα 96

χωρίς όμως να έχει κάποιες διακρίσεις, εκτός από μία φορά, που έφτασε κοντά στην άνοδο αλλά δεν τα κατάφερε. Ελάχιστα διαδεδομένο στο νησί το γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά φαίνεται ότι κάτι πάει να γίνει, στην προσπάθεια τριών τουλάχιστον ομάδων που μετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα να δημιουργήσουν ακαδημίες ποδοσφαίρου για κορίτσια, πράγμα που οδηγεί σε ομάδες που θα παίξουν σε πρωτάθλημα γυναικών. Βέβαια σε κάποιες άλλες ακαδημίες κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους κορίτσια, που συμμετέχουν μαζί με τα αγόρια, αλλά ότι τόσο οργανωμένα.
Κομμάτι του νησιού  θεωρούνται και οι Παξοί, με την ομάδα εκεί να έχει ξεκινήσει την προσπάθεια και ήδη αρκετά νεαρά κορίτσια να βρίσκονται για προπόνηση στο γήπεδο.
Η ομάδα των Παξών σε ανακοίνωσή της τονίζει πως ο Αθλητικός Όμιλος Παξών πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, και πως οι εγγραφές ξεκίνησαν».
Στην Αχαράβη είχε γίνει και παλιότερα μια προσπάθεια δημιουργίας γυναικείας ομάδας, αλλά κάπου στην πορεία, αυτή η προσπάθεια σταμάτησε. Όμως φέτος η ομάδα αναφέρει την ένταξη τμήματος κοριτσιών στην ακαδημία, η οποία θα δεχτεί κορίτσια από 10 ετών και πάνω.
Τέλος, η Ακαδημία του Γιάννη Σφακιανάκη, που εδρεύει στο γήπεδο της ΕΠΣΚ, δημιούργησε τμήμα γυναικών με κορίτσια μικρής ηλικίας και πιθανόν δεν θα αργήσει η ώρα που θα συμμετέχουν παραπάνω από μία ομάδες, σε γυναικείο πρωτάθλημα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια